Jotul houtkachels

Jotul maakt gietijzeren houtkachels en haarden die bekend staan om hun tijdloze uiterlijk, hoogwaardige technologieën en oog voor kwaliteit. Zowel liefhebbers van klassieke modellen als van moderne, strakke ontwerpen worden op hun wenken bediend met het assortiment van Jøtul. Alle modellen zijn veilig in het gebruik, tijdloos en duurzaam gebouwd. Jøtul heeft een rijke traditie, het begon met het fabriceren van haarden, kachels en inzethaarden reeds in 1853.

Resultaat 1–21 van de 52 resultaten wordt getoond

Ondanks de lange historie is Jøtul is één van de meest vooruitstrevende merken op de markt. Niet voor niets worden deze toestellen geregeld ‘de Mercedes onder de kachels genoemd’. Veel mensen zijn niet op zoek naar een kachel, maar specifiek naar een Jøtul!

jotul-f163

 

Gemaakt uit hoogwaardig gietijzer

Een van de belangrijkste kenmerken is de zeer hoge kwaliteit gietijzer. Niet voor niets krijgt u maar liefst 10 jaar garantie op het gietwerk. In elk los onderdeel van gietijzer staat een code gegoten. Hiermee kan u eenvoudig, ook vele jaren na aankoop, nog een origineel onderdeel van uw kachel krijgen. Zo kunt u een leven lang genieten van uw haard. Daarnaast zijn de meeste modellen ook leverbaar in verschillende emaille kleuren. Vooral de wit emaille houtkachels zijn op dit moment razend populair.

Ook technisch gezien maakt u met Jøtul de goede keuze. Het Clean Burn systeem zorgt ervoor dat u niet alleen de mooiste, maar ook de schoonste verbranding heeft.

In onze showroom staat een ruime collectie Jøtul houtkachels opgesteld. Met in totaal meer dan 170 opstellingen is een bezoekje altijd meer dan de moeite waard!

Door de jaren heen heeft het Noorse bedrijf laten zien de tradities en het ambacht van het maken van kachels tot in de puntjes te beheersen. Dit uit zich in de diverse stijlen en modellen (van klassiek tot modern), in de technische ontwikkelingen (Clean Burn-technologie) en uiteraard de hoge kwaliteit en afwerkingsgraad.

Door al deze unieke eigenschappen maakt Jøtul al jaren kachels die zich aan de top van de markt bevinden. En dat zal ook zo blijven: door de innovatie die dit merk kenmerkt zal het voor generaties de favoriete keuze zijn!

Jøtul en milieu

De houtkachels van Jøtul voldoen aan de strenge eisen die de Noorse overheid opgelegd heeft op het gebied van fijnstof. Door het uitgekiende ontwerp en de ‘clean burn‘-technologie, wordt 90% van de deeltjes en stoffen in de rook al ín de kachel zelf verbrand en omgezet in hitte. Dat is goed voor het milieu: er is minder hout nodig om de gewenste temperatuur te krijgen én de rookemissie is minimaal. Daarnaast zijn de producten van Jøtul vervaardigd van gerecycled ijzer.

Historie van Jøtul, Kværner Jernstøperi

Jøtul werd in 1853 door de Noorse boerenzoon Oluf Onsum opgericht als ‘Kværner Jernstøperi’ (‘Kværner ijzergieterij’), vlak buiten de huidige hoofdstad Oslo. In de beginjaren groeide het kleine bedrijfje uit tot een van de belangrijkste fabrikanten van kachels in Noorwegen en verkocht haar producten door het hele land.

In 1916 werd de fabriek overgenomen door Herman Anker, die al jaren in het bedrijf werkte. Hij bleek een goede visie te hebben en een sterk gevoel voor marketing: als een van de eersten startte hij met een omvangrijke promotiecampagne en herorganiseerde de hele verkooporganisatie. Zijn opvolger wist door te investeren in kwaliteit en ambacht het merk, ook (of beter gezegd: juist) in economisch zware tijden overeind te houden.

Na de Tweede Wereldoorlog sloten veel ijzergieterijen hun deuren. Houtkachels verloren terrein aan olie- en gasgestookte kachels. Maar Jøtul bleef, door toekomstvisie, de grootste van het land. Met de oliecrisis van de jaren ’70 wist Jøtul nieuwe markten aan te boren. De kracht van Jøtul blijkt elke keer weer het vermogen om vooruit te kijken. Om voorop te lopen op het gebied van innovatie en te luisteren naar wat de gebruiker nu echt wil.

jotul-f-602

 

Modellen in het assortiment

Van klassiek tot modern: de catalogus van Jøtul bevat voor elk wat wils.

Houtkachels

De collectie houtkachels van Jøtul is in te delen in twee series: de Classic Line en de Modern Line. Klassieke modellen als de F118 of de F3 zijn gebaseerd op de jarenlange traditie van de Noorse kachels. Ze bevatten diverse details (bijvoorbeeld een spreuk of fraai bewerkte poten), maar bevatten wel alle technologieën die u van Jøtul gewend bent. De modellen uit de Modern Line kenmerken zich door een modern, tijdloos en strak design met goed zicht op het vuur. Het zijn technologische hoogstandjes met uiteraard Clean Burn-technologie, maar wat denkt u van glazen sokkels, optioneel extra glas of zelfs een geheel draaibare kachel (Jotul model F373)?

Speksteenkachels en inzetkachels

Het speksteen wat om de kachels is aangebracht houdt de warmte lang vast en verspreid het zo gelijkmatig door de ruimte. Jøtul biedt verschillende modellen met speksteen aan, van losstaande houtkachel zoals de Jotul FS162 tot aan grotere inbouwhaarden. Zo past er altijd een speksteen Jøtul bij het vermogen van uw wensen.

jotul-fs-173

Populairste modellen

De houtkachels van Jøtul zijn onverminderd populair, daarnaast komen er ieder jaar nieuwe modellen in het assortiment bij. Wat zijn nu de populairste modellen? Waarom worden deze modellen gekozen? Hier ons overzicht van de meest verkochte Jøtul houtkachels:

  1. Jøtul F163 – Al jaren een van de best verkochte houtkachels in ons assortiment. Een moderne vormgeving, een bescheiden vermogen, 3-zijdig vuurzicht en leverbaar in het wit. Dat maakt deze kachel onverminderd populair. Voor veel woonkamers is dit een van de meest geschikte modellen om te kiezen
  2. Jøtul F100 – een klassiek model. Bescheiden afmetingen, maar een goed verwarmend vermogen door de ruime verbrandingskamer. Een klant vat het als volgt samen: “Prachtig, compact, functioneel”. Hier is niets aan toe te voegen, dit is zoals de F100 is.
  3. Jøtul F 602 – wie Jøtul zegt denkt aan de F602. Dit is nu een ware klassieker met meer dan 1.000.000 verkochte exemplaren. Ondanks zijn uiterlijk is het een moderne kachel, met grote regelmaat wordt de kachel van verbeteringen voorzien. Zo blijft deze kachel onverminderd populair, misschien komt dit ook wel door zijn scherpe prijs.
  4. Jøtul F305 – het bewijs dat Jøtul innoveert. Een nieuwe kachel met een opvallend modern uiterlijk. Door de brede ruit biedt de kachel een ruim zicht op de vlammen. Het verbaast dan ook niemand dat deze kachel winnaar is van de Red Dot Award: Product Design 2015.
  5. Jøtul F400 – een andere klassieker, een echt werkpaard. Een kachel ontworpen om veel te stoken. Praktisch in gebruik door de ruime verbrandingskamer. Leverbaar in verschillende kleuren email, zo krijgt de kachel geheel zijn eigen uitstraling.

Scroll naar boven