Bio-ethanol haarden

Eenvoudig een sfeervol vuur in huis halen? Dat kan met een bio-brander. Deze branders zijn eenvoudig aan te steken, makkelijk te plaatsen en u hebt direct een geweldig sfeervol vlammenspel. De bio-branders van gerenommeerde merken als Xaralyn en Planika zijn allemaal bijzonder veilig en nagenoeg geurloos. De branders branden eenvoudig op bio-ethanol. U vult deze en de haard is klaar om aan te steken. De inbouw modellen zijn eenvoudig te plaatsen naar eigen inzicht. Zo kan de bio-brander gebruikt worden in een bestaande open haard. Of u bouwt de haard in, bijvoorbeeld in een tafel of een roomdivider. Immers, het is een open haard zonder rookkanaal.

Resultaat 1–21 van de 147 resultaten wordt getoond

Bio-ethanol haarden van Planika

De bio-ethanol haarden van ons gerenommeerde merk Planika zijn niet te vergelijken met andere haarden. Dit merk heeft de meest intelligente en luxueuze bio-ethanol haarden. In de collectie vind u haarden die handmatig bijgevuld moeten worden, maar ook een selectie haarden met een automatisch bijvulsysteem. Daarnaast zijn de haarden voorzien van de unieke BEV Technology™ (Burning Ethanol Vapours). Did systeem gebruikt brandstof in de tank, warmt het op en verandert het in damp, welke later boven de haard wordt ontstoken. Dankzij deze verwarmingstechniek ontstaat er geen rook, as, roet of een vervelende geur.

Xaralyn (Ruby Fires) keramische brander

Ons assortiment bestaat uit de hoogwaardige bio-branders van Xaralyn (voorheen Ruby Fires). Deze keramische modellen zijn veilig in gebruik en zo goed als geurloos. Hiermee behoren ze tot de beste en veiligste modellen op de markt. Wanneer u kiest voor veilig en probleemloos gebruik, dan kiest voor een Xaralyn brander.

Keramische branders met uniek veilig systeem

De haarden brandend op bio-ethanol hebben een slechte naam wat betreft de veiligheid. Er zijn vele haarden verkrijgbaar die niet veilig zijn, deze leveren een groot risico op brand(schade). Xaralyn heeft een bijzonder doordacht haard ontwerp op de markt gebracht, deze haarden zijn bijzonder veilig.

  • Wanneer deze brander op de kop gehouden wordt loopt de brandstof er niet uit. Hierdoor is de brander ook veilig wanneer deze toch omvalt
  • Bij het gebruik buiten kan de wind invloed krijgen op de vlammen. Met een sterke windvlaag kan bij onveilige branders een grote vlam ontstaan. Bij Xaralyn ontstaat nooit een grote vlam, ook wanneer u krachtig in de brander zou blazen.
  • De keramische branders van Xaralyn geven het effect van een gashaard. Dit komt doordat het gas brandt en niet de vloeistof. De keramische steen neemt de bio-ethanol op en geeft deze als gas af wat ontbrandt. Door het geleidelijk vrijkomen van het gas, is er een constante verbranding met een volle en gele vlam.

Met deze eigenschappen heeft Xaralyn (voorheen Ruby Fires) een unieke brander ontwikkeld. Het verbaast dan ook niet dat dit een wereldwijd gepatenteerd en gecertificeerd brandsysteem is.

Xaralyn-Bio-ethanol-haard

 

Scroll naar boven