, , , ,

Jotul F 163

 2.540,00

De Jotul F 163 is een kleine houtkachel met een unieke uitstraling. Door de unieke vorm kan deze kachel uitstekend aan een lange muur, maar ook in een hoek geplaatst worden. De Zijramen van de Jotul F 163 bieden een perfect zicht op het vlammenspel. Deze zijramen zijn speciaal behandeld, waardoor er minder roet aan hecht.


Let op! Tijdelijke zomerdeal van Jotul, hierdoor mogen wij de Jotul F 163 aanbieden voor slechts € 2540 in plaats van € 2790. Wees er snel bij, want dit is een tijdelijke aanbieding!

De Jotul F 163 is een compacte houtkachel met een unieke uitstraling. Door de opvallend vorm kan deze kachel uitstekend aan een lange muur, maar ook in een hoek, geplaatst worden. De zijramen van de Jotul F 163 bieden een perfect zicht op het vlammenspel. Deze ramen zijn speciaal behandeld, waardoor er minder roet aan hecht, zo houdt u een perfect zicht op het vlammenspel.

Jotul F 163 in het wit of zwart

De Jotul houtkachels worden gemaakt uit gietijzer. Naast de degelijkheid van gietijzer zorgt het materiaal voor een aangename warmteafgifte. Daarnaast is het met gietijzer mogelijk om te emailleren. Ten opzichte van een gelakte houtkachel is email eenvoudiger schoon te houden en heeft het een mooi glad en iets glimmend oppervlakte. De F163 is leverbaar in wit email, deze witte Jotul F 163 is erg populair en een van de meest verkochte witte houtkachels!

Naast de kachel kunnen de benodigde buizen ook in de email kleur van de kachel meegeleverd worden. Infomeer naar de mogelijkheden, wij helpen u graag verder.

Een populaire accessoire is de decoratieve speksteen bovenplaat. Naast dat deze de warmte vasthoudt geeft deze bovenplaat de kachel een natuurlijkere uitstraling.

Verwarmen met de Jotul F 163

De F 163 beschikt over de Jotul Clean Burn techniek. Die techniek zorgt ervoor dat het hout tot een betere verbranding komt. Concreet betekent dat:

 • Lagere uitstoot van roet en afvalstoffen
 • Verbranding van vrijwel alle gassen die vrijkomen tijdens verbranding
 • Hoog rendement, meer afgegeven warmte
 • Minder hout nodig om te verwarmen

Brand ook optimaal bij een laag vermogen

Het regelen van het vuur gaat eenvoudig. De luchttoevoer kent maar 1 ventilatieopening. Hierdoor regelt u het vuur met slechts in hendel. Zo hebt u altijd een aangename temperatuur, en kunt u een heerlijk rustig vlammenbeeld creëren. Door de goede vuurregeling brandt de F163 ook optimaal bij een laag vermogen, bijvoorbeeld 3kW. Dit maakt de kachel geschikt voor de moderne woning of een minder grote woonkamer.

Om de benodigde zuurstof voor verbranding van buiten de kamer te halen is de kachel uitgevoerd met een zogenaamde buitenluchtaansluiting. Hierdoor brandt de kachel onafhankelijk van de kamer waarin deze staat. Dit is nuttig voor woning met mechanische ventilatie of een WTW-installatie. Indien mogelijk wordt deze buitenluchtaansluiting aangesloten op de kruipruimte.

Design van de kachel

Deze Jotul houtkachel is ontworpen door Hareide Designmill. Jotul heeft hiermee een stijlvol kunstwerkje neergezet, een kachel die een geweldige aanwinst zal zijn op uw interieur. Met dit tijdloze ontwerp kunt u er zeker van zijn dat ook na jaren gebruik deze houtkachel een zeer gewaardeerd onderdeel van uw woonkamer blijft.

Merk

CV aansluiting

Energielabel

Brandstof

Bovenaansluiting

Achteraansluiting

Kleur

,

Rendement

Rookgasafvoer

Type

Vuurzicht

Vermogen

Opties

Uitvoering:
 • Zwart
 • Wit geëmailleerd € 600
Opties
 • Speksteen bovenplaat (niet met witte inleg verkrijgbaar) € 595
 • Cover voor de poot, buitenlucht aansluiting zwart € 165
 • Cover voor poot, buitenlucht aansluiting wit geëmailleerd € 230
 • Vloerplaat staal € 100
 • Jøtul Universal heating top, voor kachels met een achteraansluiting € 150

Documentatie

Lijntekening jotul f160 series.pdf

Energielabel jotul f 160.pdf

Jotul catalogus 2023 2024.pdf

Scroll naar boven