Jotul Clean Burn technologie

Voor een haard of kachel van Jøtul kunt u met een gerust geweten ontspannen en genieten. Jotul behoort tot de top op het gebied van milieuvriendelijke haardtechnologie. In dit kader is het clean burn technologie (verbrandingssysteem) ontwikkeld.

Voordelig en milieubewust

De haarden en kachels met de Clean Verbrandingstechnologie van Jøtul hebben veel minder hout nodig dan oudere, niet schoon brandende haarden om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren. Deze techniek maakt het mogelijk om het houtgebruik met de helft terug te brengen zolang u het vuur op de juiste manier stookt. Hierdoor haalt u de maximale warmte uit het hout zonder dat dit negatieve gevolgen voor het milieu heeft. Daarnaast is het ook nog goed voor uw portemonee, u bespaart geld door minder hout te gebruiken.

Wat is Clean Burn technologie?

Clean Burn betekent dat de haard is voorzien van een dubbel verbrandingssysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat tot 90% van de gassen en deeltjes van de rook omgezet worden in warmte. Het resultaat is een minimale rookuitstoot, omdat de uitstoot door de haard wordt omgezet in warmte en niet in rook.

Recycling van gietijzer

Jøtul richt zich intensief op een zo schoon mogelijke productie. De haarden en kachels van Jøtul worden gemaakt in één van de schoonste en modernste ijzergieterijen ter wereld. De grondstoffen zijn afkomstig uit gerecycled ijzer, haarden van Jøtul worden gemaakt van ijzer dat opnieuw is gesmolten en gegoten.

Scroll naar boven