Gashaarden

Zoekt u een praktische en mooie kachel? Een gaskachel of gashaard is sfeervol, makkelijk in gebruik, comfortabel en verkrijgbaar in verschillende stijlen, vermogens en prijsklassen. Kachelplaats heeft het grootste assortiment. U kunt kiezen uit hangende modellen, gashaarden. Bij ons vindt u zeker de haard die u zoekt van bijvoorbeeld de bekende merken: DRU, Kalfire en Bellfires.

Resultaat 1–21 van de 487 resultaten wordt getoond

Kooptips voor gaskachels

 • Naar een gasloos Nederland. Is het nog verstandig om een gaskachel te kopen? Lees er alles over Gashaarden in de toekomst – Wat is er mogelijk en wat zijn de alternatieven.
 • Gaskachels kunnen het uiterlijk hebben van een authentieke haard of juist van een inbouwhaard met een modern en strak vlammenspel. Bedenk waar uw voorkeur naar uit gaat.
 • Sommige modellen kunnen direct op een rookgasafvoer aangesloten worden, andere vereisen meer aanpassingen aan uw woning.
 • Er zijn haarden verkrijgbaar in diverse afmetingen en met verschillende vermogens. Bepaal de plaats van uw haard en bedenk welke afmetingen het best passen en hoeveel vermogen u nodig heeft.
 • Zorg voor goede ventilatie mogelijkheden in de ruimte waar de haard geplaatst gaat worden. Vaak is het verstandig om te kiezen voor een modern “gesloten”-systeem.
 • Er zijn zogenaamde open en gesloten systemen. Gesloten systemen vereisen minder ventilatie in de ruimte.
 • Gaskachels kunnen technisch zeer geavanceerd zijn: bij sommige modellen kunt u vanuit uw stoel met een afstandsbediening het vuur bedienen.
 • Tegenwoordig is er veel mogelijk qua afvoeren. Zo kunnen deze bijvoorbeeld ook naar beneden of horizontaal lopen met het DRU PowerVent-systeem.
 • Een belangrijke criterium bij de aanschaf van een gashaard is het vlammenspel. Kom langs in onze showroom en vergelijk vele merken en typen gashaarden brandend.
 • Wist u dat Kachelplaats ook de specialist is om uw kachel te voorzien van een fraai natuurstenen schouw of een prachtig haardplateau?
 • Komt u er niet uit of heeft u meer vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Verschillende merken gaskachels

Alle grote merken in de gaskachels en -haarden zijn Nederlands. Dit is ook niet zo vreemd als u bedenkt dat Nederland een van de weinige landen is met een aardgasaansluiting in bijna ieder huis. Hierdoor hebben Nederlandse bedrijven zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van gaskachels. Van oorsprong hadden de kachels als voornaamste doel het verwarmen van een vertrek. Het is nog niet zo lang geleden dat de veel huizen geen CV-installatie hadden maar een gaskachel in iedere kamer. De bekende merken in gaskachels puur voor verwarming zijn natuurlijk Faber en DRU. Deze merken produceren nog steeds puur functionele gaskachels, het populairste model is de zogenaamde gevelkachel.

Kalfire-vuurbeeld

Met de komst van de CV-ketel was het niet meer nodig om ieder vertrek een gaskachel te hebben. Hiermee kwam er een einde aan de populariteit van deze producten. De focus verschoof naar zogenaamde “sfeerverwarming”, gashaarden die de sfeer van een gezellig houtvuur in de woonkamer realiseren. De eerste modellen leken nog nauwelijks op een houtvuur. De gaskachels van tegenwoordig zijn nauwelijks te onderscheiden van een echt houtvuur. Elke fabrikant verbetert continue zijn gashaarden. Tot de gashaarden met het vuurbeeld dat het meeste lijkt op een echt houtvuur horen zeker de modellen van Bellfires en Kalfire.

Om een goed beeld te krijgen van hoe het vuurbeeld eruit ziet adviseren we u om vooral de haarden “live” brandend te bekijken in een showroom. Het zal u opvallen dat er verschillen zijn in hoe realistisch het vuur is maar ook in de afwerking, de kwaliteit van het glas en natuurlijk de verschillende opties.

De rookgasafvoer

Wanneer een kachel goed brandt ontstaat er waterdamp en koolzuurgas (CO2) als afval. Deze gassen wilt u niet in de woonkamer hebben. Vandaar dat een gaskachel een rookgasafvoer nodig heeft. Hiermee worden de verbrandingsstoffen afgevoerd. Nu zijn er verschillende typen gashaarden die ieder zijn eigen eisen stelt aan de rookgasafvoer.

 • Gaskachels met open verbranding – het type kachel dat de zuurstof voor de verbranding uit de ruimte haalt. Via het afvoerkanaal gaan alleen de rookgassen naar buiten. Bekijk alle gaskachels met open-systeem.
 • Gaskachel met een gesloten verbranding – deze kachels hebben rookkanaal met dubbele buis nodig. Via de ene buis wordt de zuurstof van buiten naar de kachel gehaald. Via de andere buis verdwijnen de rookgassen naar buiten. Bekijk alle gaskachels met gesloten-systeem.

Belangrijk is om te beseffen de kosten van een rookgasafvoer nog fors kunnen oplopen. Dit hangt af van welke type haard u kiest en de situatie waar de kachel geplaatst wordt. Een enkelwandige buis voor een open systeem gashaard is stukken goedkoper dan een geïsoleerde dubbelwandige buis voor een gesloten gashaard.

Meer informatie over de rookkanalen voor gaskachels kunt u lezen in dit artikel: Rookkanalen voor gashaarden

Alle verschillen tussen een open en gesloten verbrandingssysteem kunt u in dit artikel lezen: Gashaard: open of gesloten systeem?

Gashaard-met-klassieke-schouw

Het plaatsen in een schouw of met een plateau

Een kachel kan op verschillende manieren geplaatst worden, afhankelijk van het model en uw wensen. Voor de vrijstaande modellen wordt vaak gekozen om deze zonder schouw te plaatsen. Al kan het zeer fraai ogen om de gaskachel toch in een hoe schouw te plaatsen. Voor de inzetmodellen geldt dat deze juist vaak in een bestaande situatie geplaatst worden. Het vaakst wordt er voor een schouw, plateau of ombouw gekozen bij de inbouw gashaarden. Het type schouw waar u voor kiest bepaalt grotendeels het uiterlijk. Met grote zandstenen schouw kan u de sfeer creëren van een echt open haard vuur in een kasteel. Aan de andere kant, wanneer u een tunnelhaard plaatst met een strak natuurstenen plateau dan heeft u juist weer een zeer moderne uitstraling.

Scroll naar boven