Faber gashaarden en elektrische haarden

Faber staat voor technische innovatie, zo was Faber de eerste fabrikant die in 1996 de gesloten verbrandingstechniek op de markt bracht. Nog steeds bevindt het hoofdkantoor zich in Heerenveen, daarnaast zijn er vestigingen in België en Duitsland. De producten worden in totaal in 19 Europese landen verkocht.

Resultaat 1–21 van de 82 resultaten wordt getoond

Geschiedenis van Faber

Hoogstwaarschijnlijk kent u Faber van de gaskachels. Wist u dat Faber al in 1844 is opgericht? In het Friese Franeker werd de basis van Faber gelegd door Jan Gerrits Faber. Hij begon daar een grofsmederij. Vervolgens werd in de jaren zestig van de vorige eeuw aardgas populair, dit kwam door de aardgasbel in Slochteren. Zodoende nam de belangstelling voor gashaarden toe. Faber wist hier goed op in te springen en zo werd het marktleider in schoorsteen gebonden gashaarden.

Huidige assortiment van Faber

Ondertussen is Faber onderdeel geworden van het Glen Dimplex concern. Desondanks staat Faber nog altijd voor degelijkheid en duurzaamheid. Zo vindt u bij Faber een ruime keuze in zowel diverse vrijstaande als inbouwhaarden. Dit zijn zowel gashaarden, elektrische haarden als houtkachels. In de wereld van sfeerverwarming neemt Faber een prominente plaats in met topmodellen. Hieronder vallen de Faber Jelling, de hoekhaarden uit de Faber Duet, de Faber Relaxed en elektrische sfeerhaarden die gebruik maken van de Optimyst techniek: de populaire Faber e-Matrix haarden. Door het gebruik van hoogwaardige kwaliteitsmaterialen zult u lange tijd plezier van uw haard hebben. Alle Faber haarden worden volgens Europese normen gekeurd.

Faber e-Matrix elektrische haarden

Faber heeft een breed assortiment elektrische haarden met de populaire waterdamptechniek. Met het Optimyst systeem ziet u letterlijk water branden. De waterdamp zorgt voor een realistisch vuurbeeld. leverbaar in verschillende breedtes en modellen. De Mood-serie heeft een frameloos design, realistisch vuurbeeld en optioneel het gloeibed voor een rijk en vol haardvuur. De e-Matrix Linear serie vindt u de brede, gestekte modellen met een luxe uitstraling. De nieuwste aanwinst is de e-Matrix Vertical, een exclusief model dat een echte eyecatcher vormt in ieder interieur. De Vertical is een doorkijkhaard met hoge ruit, wat gebruikt kan worden als ‘roomdivider’ tussen twee ruimtes.

Faber Log Burner

De Log Burner geeft het vuurbeeld van een kampvuur. De brander bestaat uit een keramische houtset en de vlammen concentreren zich in het midden. U kunt zo genieten van een levendig vuurbeeld met kampvuur sfeer!

faber-log-burner

Faber Flat Burner

De Faber Flat Burner heeft een brander over de gehele breedte. De haard is voorzien van een hout decoratieset uit keramiek. Dit type brander kan een hoog vermogen leveren. Verder is deze leverbaar in een aardgas en een propaan uitvoering.

faber-flat-burner

Faber Emberded Burner

De vlammen van de Emberded Burner lopen rond over de gehele breedte. Hierdoor heeft het vuurbeeld een extra dieptewerking. Een keramiek houtset behoort tot de mogelijkheden bij dit type brander.

faber-emberded-burner

Faber Step Burner

Een nadeel van de traditionele brander is dat deze op een lager vermogen niet een vol en mooi vlammenspel geeft. Faber heeft dit opgelost met de Step Burner. Wanneer de haard op vol vermogen brandt, is het vuur zichtbaar over de gehele breedte. Op het moment dat er minder warmte nodig is, wordt het vuur gecentreerd met een smaller vuur. Hierdoor houdt u wel een vol vuurbeeld met grote levendige vlammen. U kunt zo ook in de zomermaanden genieten van een schitterend vlammenspel!

faber-step-burner

Scroll naar boven