Inbouw gashaarden

Van hypermodern en strak, tot klassiek en rustiek: Kachelplaats heeft alle soorten inbouw gashaarden. Alle haarden zijn makkelijk in gebruik, veilig en efficiënt. U kunt kiezen uit modellen die volledig verzonken zijn in de muur of die in een schitterende schouw kunnen worden ingebouwd.

Moderne gashaarden hebben een vlammenspel dat er bijna net zo uitziet als een echt houtvuur. In de loop van de jaren is het techniek hiervoor steeds steeds verder verbeterd. Wel verschilt het zogenaamde “vuurbeeld” per merk en type gashaard. Merken met een prachtig vuurbeeld zijn onder meer: DRU, Kalfire en Bellfires.

Resultaat 1–21 van de 445 resultaten wordt getoond

Kooptips voor gashaarden

 • Inbouw gashaarden zijn er in diverse vormen en maten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een hoekmodel, het vlammenspel is dan van verschillende kanten te bewonderen.
 • Deze haarden zijn niet zo geschikt om te plaatsen in een oude open haard. Dan kan u beter bij de inzet gashaarden kijken.
 • Elke haard stelt andere voorwaarden voor wat betreft plaatsing. U kunt altijd contact met ons opnemen voor advies op maat.
 • Per model verschillen de bouwtechnische aanpassingen die getroffen moeten worden. Raadpleeg de specificaties voor bijvoorbeeld de inbouw-afmetingen.
 • U kunt een inbouw gashaard ook omlijsten met een schitterende schouw, plateau of een kast. Kachelplaats heeft een breed assortiment schouwen, in diverse uitvoeringen en prijsklassen. Ook voor plateaus bent u bij ons aan het juiste adres.
 • Stem het vermogen van de haard af op de grootte van de ruimte: een te grote kachel in een te kleine ruimte werkt minder efficiënt.
 • Zorg altijd voor voldoende ventilatie in de ruimte waar de inbouw gashaard geplaatst wordt. Alle haarden zijn uitgerust met veiligheidssystemen die de gastoevoer direct afsluiten als er te weinig zuurstof in de ruimte is.
 • Er zijn zogenaamde open en gesloten systemen. Bij een open systeem wordt de zuurstof voor verbranding uit de ruimte zelf gehaald, bij een gesloten systeem van buiten. Hier kunt alles lezen over de verschillen tussen een open en gesloten systeem.
 • Inbouw gashaarden zijn zeer makkelijk in gebruik. Vaak worden de haarden compleet met afstandsbediening geleverd. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk deze te bedienen met uw smartphone of tablet.
 • De warmte die een inbouw gashaard produceert heeft invloed op de omgeving van de haard. Zorg dat ontvlambare voorwerpen niet in de buurt van de haard staan.
 • Komt u er niet direct uit of heeft u andere vragen? Neem dan vooral, geheel vrijblijvend, contact met ons op!

Verschillen tussen de gashaarden

Een belangrijke vraag is, voor welk merk kan ik het beste kiezen? Het antwoord hierop is eenvoudig, overtuig uzelf welke haard u het mooiste vindt branden. Iedere merk heeft zijn eigen techniek voor de branders. Daarom is er duidelijk verschil tussen hoe het vlammenspel eruit ziet per merk. Belangrijk is om niet alleen de haard op vol vermogen te zien branden, maar juist ook op een laag vermogen.

Moderne haarden, het hout lijkt te branden

De ontwikkelingen staan niet stil. Een luxe moderne gashaard heeft een heel ander vuurbeeld dan een haard van zeg 10 jaar oud. Moderne haarden in het hogere segment hebben een zeer realistisch vuurbeeld. De vlammen komen niet langer uit de branders in de stookbodem maar uit de houtdecoratie. De houtblokken lijken echt te branden. Het vuur in een gashaard leek nog niet eerder zo sterk op een echt kampvuur.

Ieder merk heeft zijn eigen techniek en oplossingen om het vuurbeeld te realiseren. Daarom is het verstandig om de verschillende merken en haarden naast elkaar brandend te zien in een showroom. Daarom hebben wij een groot en actueel aanbod van moderne gashaarden in onze grootse showroom.

Een onzichtbare ruit

Een andere trend in het luxe segment haarden is de mogelijkheid voor ontspiegeld glas. De reflectie van de vlammen in de ruit zorgt ervoor dat de ruit zichtbaar is. Bij een ontspiegelde ruit is er geen reflectie meer van de vlammen. Hierdoor lijkt de ruit niet meer te bestaan en geeft de haard de sfeer en beleving van een echte open haard. Ook dit moet u in het echt zien om te ervaren. In onze showroom staan verschillende modellen met ontspiegeld glas opgesteld.

Deze merken hebben een moderne gashaard in hun assortiment waarbij de vlammen uit de houtblokken komen en die leverbaar zijn met ontspiegeld glas:

Bovenstaande haarden hebben maar 1 nadeel en dat is de prijs. Het voordeel van de snelle ontwikkelingen van luxe haarden is dat ook de goedkopere modellen goedkoper worden. Neem bijvoorbeeld de betaalbare modellen van Global Fires, deze haarden branden minstens net zo mooi als de dure top modellen van een paar jaar geleden!

Naast het vuurbeeld tellen nog een aantal zaken waar het verstandig is om rekening te houden bij het kiezen van de ideale gashaard:

 • Bij iedere haard moet met enige regelmaat de ruit schoongemaakt worden. Hoe de ruit geopend wordt en hoe eenvoudig u bij de binnenzijde van de ruit kan verschilt sterk per merk. Bij het ene merk heeft u een hulpstuk nodig, bij het andere kan het geheel zonder gereedschap.
 • Per haard verschilt het kader rond de ruit waarmee deze kan worden ingebouwd. Bij sommige modellen kan u wel kiezen uit 10 verschillende kaders. Andere modellen worden slechts met 1 soort standaard kader geleverd. Het kader is van grote invloed op hoe het geheel oogt. Het kader kan het verschil maken tussen een strak ogende moderne gashaard die lijkt te zweven of juist een wat massievere haard die zwaarder is ingebouwd.
 • De brander decoratie bepaalt voor een belangrijke deel de uitstraling van het geheel. De meeste haarden worden standaard met een houtset als decoratie geleverd. Deze kan soms naar uw wensen aangepast worden. Andere mogelijke materialen voor decoratie van branders zijn onder meer: witte kiezels, marmersplit of cryptonite.
 • Welke achterwanden zijn er mogelijk? Zeker bij de gashaarden in het luxere segment heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende achterwanden. De achterwand bepaalt hoe de vlammen tot hun recht komen en welke sfeer deze uitstralen. Het aanbod van wanden loopt van klassieke stenen tot een zwart mat paneel. Een aanrader is vaak de zwarte achterwand van keramisch glas. Het glas weerspiegelt de vlammen en geeft zo extra levendigheid

Belangrijkste merken

Er is een ruim aanbod aan gashaarden. Hier volgende de belangrijkste merken met daarbij een korte beschrijving:

 • DRU gashaarden – waarschijnlijk de bekendste fabrikant van gashaarden en -kachels in Nederland. Dit merk heeft een ruim aanbod en compleet assortiment, van puur functionele gaskachels tot luxe inbouwhaarden.
 • Bellfires haarden – Nederlandse fabrikant van haarden. De haarden worden specifiek voor de klant gemaakt en bevatten veel details die bijzonder fraai zijn afgewerkt. Samen met Kal-fire haarden behoren de Bellfires tot de mooist brandende haarden
 • Kalfire haarden – Nederlands familiebedrijf met een sterke focus op hoogwaardige gas- en houthaarden. Alle producten behoren tot de besten op de markt
 • Global Fires – een merk met een ruim aanbod basismodellen. Voor een scherpe prijs kunt u bij Global Fires een prachtige haard vinden.
 • Faber – bekend Nederlands merk met ruim aanbod haarden en kachels

Bediening van de haard

Bijna alle haarden worden standaard met afstandsbediening geleverd. De afstandsbedieningen kunnen sterk verschillen. Zo zijn er modellen waarbij de afstandsbediening alleen als aan- en uit-knop dient. Bij andere gashaarden is de afstandsbediening voorzien van een thermostaat en LCD-display.

Eenvoudig bedienen met telefoon of tablet

De nieuwste trend is dat de haard ook bediend kan worden met een telefoon of tablet. Sommige fabrikanten hebben haarden in het assortiment die deze mogelijkheid hebben. Voor deze haarden is een App beschikbaar die het mogelijk maakt om de haard wel eenvoudig te bedienen. Naast de haard in- en uitschakelen biedt de app vaak ook nog extra mogelijkheden. Zo kan je de programmering aanpassen, is het mogelijk om te zien of er eventueel foutmeldingen zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Lees meer over gashaard bedienen via een app.

Scroll naar boven