Dru gashaarden en gaskachels

Sinds 1754 bestaat DRU. Hiermee is het een van de oudste bedrijven in Nederland. DRU kreeg grote bekendheid en faam met de productie van gietijzeren potten en pannen. Tegenwoordig is DRU een grote naam in de haarden- en kachelbranche en met name bekend door de hoogwaardige gashaarden. Deze haarden en kachels worden overal in Europa verkocht.

Resultaat 1–21 van de 79 resultaten wordt getoond

Geschiedenis van DRU

DRU werd opgericht in 1754 en is daarmee een van de oudste bedrijven in Nederland. De productie bestond uit een grote diversiteit aan gietijzeren producten. Grote bekendheid in Nederland verwierf het merk na de Tweede Wereldoorlog met de gietijzeren potten en pannen. Nadat er in Slochteren aardgas gevonden werd, verschoof de focus op het ontwikkelen en produceren van kachels en haarden. Het assortiment bood in die tijd een groot diversiteit aan verwarmingsapparaten op aardgas. In 1954 bestond het bedrijf 200 jaar en kreeg het predicaat Koninklijk. In de jaren 60 kende het bedrijf hoogtijdagen door de grote vraag naar gaskachels. In de loop der tijd verkozen veel consumenten een cv-systeem boven een gaskachel. Een lastige periode brak er aan voor DRU. Ondertussen is de focus verder verschoven met een specialisme in sfeer- en sierhaarden op gas.

De naam DRU staat al lange tijd garant voor hoogwaardige producten. Het verbaast dan ook niet dat DRU een van de eerste Nederlandse bedrijven was met een ISO 9000 certificatie. Naast de sterke focus op kwaliteit is er natuurlijk ook aandacht besteed aan design en bedieningsgemak. Op basis van deze elementen worden nog steeds alle producten ontwikkeld.

Assortiment gashaarden en kachels

Naast kwaliteit heeft DRU de laatste jaren veel aandacht besteedt aan vormgeving, bedienings- en installatiegemak. De aanschaf van een haard of kachel is voor u een kwestie van keuzes maken. U weet immers beter dan wie ook welke sfeer het beste in uw interieur past. Bij die keuzes kunt u rekenen op DRU en het brede assortiment aan producten. DRU biedt een toonaangevend programma van prachtige openhaarden en kachels met onder andere topmodellen als de DRU Trio, de DRU Lugo en de DRU Metro-serie. In 2004 ontving DRU het predikaat van ‘Hofleverancier’, wat staat voor kwaliteit, soliditeit en continuïteit.

dru-trio-gashaard-grijs

Om u snel op weg te helpen binnen het aanbod van DRU producten volgt hier een onderverdeling van het productaanbod.

 • DRU Lugo – de nieuwste generatie haarden. Leverbaar in hoek- of 3-zijdige uitvoering.
 • DRU Metro – al jarenlang de maatstaf in luxe gashaarden. In totaal 15 verschillende modellen
 • DRU Art – functionele gevelkachels. Puur ontworpen voor het verwarmen van een ruimte.
 • DRU H2O – gashaarden die naast directe verwarming ook nog warm water leveren
 • DRU Houtkachel

DRU en innovaties

Naast kwaliteit en continuïteit staat DRU ook voor vernieuwingen. Als een onderneming in staat is om al 250 jaar marktleider te zijn, moet het in bezit zijn van de kracht om te vernieuwen. DRU werd niet voor niets wereldberoemd met de DRU pannen. Dit zijn Emaille pannen van de hoogste kwaliteit die nog steeds populair zijn.

Toen in 1959 aardgas gevonden werd in Nederland, was DRU een van de eersten die zich richtte op de mogelijkheden die dit bood. DRU begon met het ontwikkelen en produceren van gaskachels. In 1960 kwam DRU als eerste op de markt met een gaskachel met gesloten verbranding. Hierdoor was het niet meer nodig om een schoorsteen te hebben voor de plaatsing van een gaskachel. Dit systeem wordt tegenwoordig nog steeds als standaard toegepast.

Sinds die tijd heeft DRU niet stil gezeten. Voorbeelden van recente ontwikkelingen zijn:

 • SmartVent, een ondiep en plat afvoerkanaal, waardoor er nog meer vrijheid is voor de plaatsing
 • 2de thermokoppel, een veiligheidssysteem
 • Slim Line design, een frameloos design concept
 • DRU PowerVent, uniek afvoersysteem voor grote mate vrijheid van plaatsen van gassfeerhaarden
 • DRU H2O Agua, meer rendement uit uw gashaard
 • De nieuwste generatie gashaarden van DRU maken onderdeel uit van de Eco Wave-serie. Deze haarden hebben de mogelijkheid om bediend te worden door middel van een smartphone of tablet. Daarnaast zijn ze uitgerust van een Eco-stand.

Design en gashaarden

Met het verschuiven van een puur functionele gaskachel naar sfeerverwarming kwam er ook meer aandacht op de vormgeving van de producten te liggen. DRU beseft als geen ander dat het nodig is om continue de behoeften en wensen van de consument als uitgangspositie te nemen voor het ontwikkelen van producten. Hiervoor is er een speciaal team samengesteld dat alle ontwikkelingen en trends in de gaten houdt en deze vertaalt in nieuwe en innovatieve producten.

dru-lugo-80-3-zwart-houtsetdecoratie-standaard-bruin

Benieuwd wat er mogelijk is in uw situatie? Een van de vele DRU haarden brandend aanschouwen in onze showroom? Neemt u dan vooral contact op of kom gewoon eens langs in onze grote showroom. Onze adviseurs en experts van Kachelplaats staan klaar om u altijd van het juiste advies te voorzien.

Scroll naar boven