Vrijstaande gaskachels

Een vrijstaande gaskachel geeft de warmte, het gemak en de sfeer van een echte houtkachel. Zo worden vele modellen met een luxe afstandsbediening geleverd. Of heeft u de keuze uit een kachel met luxe speksteenbekleding. Het aanbod loopt van zeer moderne kachels zoals de populaire DRU Trio tot de meer traditionele kachel, bijvoorbeeld de Thermocet Rose CC. Een ding is zeker, in onze showroom staat altijd een passende vrijstaande gaskachel.

Resultaat 1–21 van de 66 resultaten wordt getoond

Vrijstaande gaskachel kooptips

  • Niet de bezwaren van een houtkachel maar wel de sfeer? Dan is een vrijstaande gaskachel de oplossing.
  • Een vrijstaande gaskachel vormt het stralende middelpunt van uw kamer. Lekker gezellig genieten rondom de stralende kachel.
  • Let op of de gaskachel een bovenaansluiting, achteraansluiting of beide heeft. Zo voorkomt u de teleurstelling dat de kachel toch niet zo makkelijk te plaatsen is als u dacht.
  • De kachels zijn er in zeer veel verschillende stijlen, van heel traditioneel (bijvoorbeeld de Thermocet Rose CC tot heel modern zoals de DRU Trio.
  • De meeste mensen kiezen qua branderdecoratie voor de houtstammen. Andere modellen zijn weer uitgevoerd met kooltjes of met kiezels.
  • Meestel wordt een vrijstaande gaskachel als sfeerverwarming gebruikt. Kies dan niet voor teveel vermogen anders kan u niet van het vlammenspel genieten zonder dat het te warm wordt.
  • Komt u er niet uit of heeft u meer vragen? Neem dan vooral contact met ons op!

Vrijstaande gaskachel: open of gesloten systeem

Voor alle gaskachels geldt dat er zowel modellen met een open verbrandingssysteem als met een gesloten verbrandingssysteem. Het verschil tussen de systemen is waar de kachel de benodigde zuurstof vandaan haalt. Of dit uit de ruimte zelf is of dat deze vanuit buiten komt. We hebben een informatief artikel met alle informatie over Gashaard: open of gesloten systeem. Wanneer u nog meer vragen heeft, dan helpen we u graag verder.

Bij de vrijstaande gaskachels is er ook een aanbod van zowel open- als gesloten systemen. In de regel geldt dat voor een moderne en goed geïsoleerde woning het verstandig is om te kiezen voor een haard met een gesloten systeem. Kies hieronder het type kachel dat het beste bij uw situatie past en zie welke modellen er beschikbaar zijn:

  • Vrijstaande gaskachels met gesloten verbranding
  • Vrijstaande gaskachels met open verbranding

Ruim vuurzicht of niet?

De nieuwe modellen zijn met grote regelmaat voorzien van ruiten aan 3-zijden. Hiermee hebben deze kachels een bijzonder goed zicht op het levendige vlammenspel. Modellen met een 3-zijdig vuurzicht zijn vooral geschikt om langs een muur te plaatsen of net wat vrijer in de ruimte. Hierdoor kan u optimaal genieten van het sfeervolle houtvuur.

Aan de andere kant zijn de meeste vrijstaande gaskachels alleen voorzien van een ruit aan de voorzijde. Hiermee is het zicht op de vlammen inderdaad beperkter maar zeker niet slecht. Van groter belang zijn de afmetingen van de ruit. Wanneer u bijvoorbeeld de Bellfires BOX Gas 45 bekijkt ziet u een gashaard met een bijzonder goed vuurzicht. Ook een haard met alleen front vuurzicht kan prima langs de muur gezet worden. Verder is dit model juist geschikter om in een hoek van de kamer te plaatsen.

Aanbod merken gaskachels

Bij deze gaskachels is het aanbod in 2 typen te verdelen. De kachels die ontworpen zijn als hoofdverwarming en de modellen die duidelijk als sfeervuur gemaakt zijn. De focus bij Kachelplaats ligt op de sfeerverwarming. De populairste modellen zijn van de Nederlandse fabrikant DRU. DRU heeft een uitstekende reputatie wat betreft de ontwikkeling van gashaarden en -kachels. Zo ook in de vrijstaande modellen. Bijzonder populair zijn de DRU Trio en de DRU Circo.

Een andere populair merk is Dovre. Dovre is van oorsprong een fabrikant van gietijzeren houtkachels. De houtkachels hebben een ijzersterke reputatie door het hoogwaardige gietijzer. Nu worden de populairste houtkachel modellen ook als gaskachel aangeboden. Deze kachels zijn van dezelfde kwaliteit gietijzer maar dan ook met een gasbrander gemonteerd.

Bezoek onze showroom

In onze showroom hebben we een ruim aanbod aan verschillende modellen staan. Hiervan staan er vele brandend opgesteld. Zo kan u de verschillende merken en typen in alle rust vergelijken. Ook wanneer u nog vragen heeft helpen we u graag verder. Bijvoorbeeld wilt u weten of u in uw situatie beter voor een open- of geslotensysteem kunt kiezen, onze adviseurs staan voor u klaar. Neem direct telefonisch contact op of bezoek onze ruime showroom.

Scroll naar boven