Doorkijkhaarden gas

Vanuit meer dan 1 ruimte zicht op het prachtige vlammenspel van de haard? De trend op het gebied van haarden en kachels is de doorkijkhaard. Hiermee heeft u vanuit 2 verschillende ruimtes zicht op het vuur. Dit type haard wordt in een muur of wand geplaatst waardoor het vuur aan beide zijden zichtbaar is. Dit maakt deze haard tot de ideale manier om als roomdivider te dienen.

Resultaat 1–21 van de 82 resultaten wordt getoond

De doorkijkhaard wordt ook wel tunnelhaard genoemd. Ze kunnen zowel geplaatst worden in een dichte muur, bijvoorbeeld tussen de woonkamer en de gang. Vaker worden ze juist geplaatst in een half open afscheiding bijvoorbeeld tussen de woonkamer en de keuken, of tussen de woon- en eetkamer. Doordat de haard aan beide kanten glas heeft is het zicht op het vuur maximaal. Naast de sfeer zorgt de haard ook voor een optisch ruimer effect en verwarmd het beide vertrekken.

Vele varianten

De afgelopen jaren is er een sterke ontwikkeling op het gebied van doorkijkhaarden. Waar het aanbod vroeger beperkt was tot rechthoekige haarden met aan 2 kanten een ruit zijn er nu vele andere varianten beschikbaar. Allereerst zijn er de varianten qua vorm. Traditioneel waren de meeste modellen horizontaal georiënteerd. Dat wil zeggen dat de ruit breder was dan hoger. Op dit moment zijn er ook een aantal modellen dat juist verticaal georiënteerd is. Deze haarden hebben een smalle maar hoge ruit. Een prachtig voorbeeld van dit type haard zijn de tunnel modellen van de DRU Maestro.

Andere vernieuwingen vinden er plaats op het gebied van vuurzicht. Naast de echte tunnelhaard zijn er nu ook doorkijkhaarden met meer dan aan 2 zijden glas. Een populair model is de DRU Metro 100 XT Tunnel Eco Wave dit model heeft aan 3 zijden glas waardoor het ideaal op de hoek van een roomdivider geplaatst kan worden. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook nog de Wanders Danta 1400. Deze haard heeft wel tot 5-zijden glas! Een rianter vuurzicht kan u zich niet wensen.

Ook qua afmetingen is er een ruime keuze. De smalste haard heeft een breedte van zo’n 80cm waar de breedste haard bijna 2.5 meter meet. Benieuwd wat er in uw situatie allemaal mogelijk is? Bekijk ons volledige assortiment of kom langs in de showroom. Hier staat een altijd een van onze medewerkers klaar om met u mee te denken over de mogelijkheden. Daarnaast is er een groot aanbod aan brandende gashaarden, hiermee krijgt u de beste indruk van wat er allemaal mogelijk.

Doorkijkhaard, niet alleen als gashaard

Bij een doorkijkhaard denkt u al snel aan een gashaard maar wist u dat er ook houtkachels, elektrische haarden en bio-branders geschikt zijn om als tunnelhaard te plaatsen?

Scroll naar boven