Design inbouwhaarden

Design houtkachels

Een houtkachel moet natuurlijk goed branden, maar het oog wil ook wat. Alle fabrikanten van houtkachels volgen de laatste trends, om zo top design houtkachels te kunnen leveren. De ontwerpen zijn tijdloos, want een houtkachel gaat natuurlijk vele jaren mee. Bij elk interieur is een passende houtkachel te vinden in het assortiment van Kachelplaats. Al deze haarden vormen de top op het gebied van efficiëntie, veiligheid en gebruiksgemak.

Design inbouwhaarden

De laatste jaren neemt de vraag naar moderne houtkachels toe. Met die stijgende vraag zijn ook nieuwe trends te ontdekken. Zo is het zicht op het vuur steeds belangrijker. Trok men vroeger over het algemeen de ijzeren deur van de kachel dicht voor een zo efficiënt mogelijke verbranding, tegenwoordig is dat niet meer nodig. Door de ijzeren deur te vervangen door speciaal gecoat en gehard glas is het zicht op het vlammenspel optimaal, maar toch blijft de efficiëntie maximaal.

Spartherm Premium designhaard

Volledig verzonken

De trend om de kachel te verzinken in de muur, komt goed ten uiting bij inbouwhaarden van Spartherm. Het ‘massief kader’ is een minimalistisch, verzonken kader. De modellen gaan zowat naadloos op in de muur en kan zowel open als gesloten gestookt worden. Altijd is er een passende haard te vinden, want er zijn verschillende maten beschikbaar. Daarnaast is de Spartherm Premium serie een prachtige serie liftdeurhaarden met strak afgewerkte minimalistische deuren in een robuuste uitstraling.  Deze haarden zijn ook beloond met de German Design Award Special 2016. 

Uniek liftdeursysteem

De Spartherm Premium Triple neemt het zicht op het vuur naar een hoger plan: deze haard bestaat voor maar liefst driekwart uit glas. Zo is vanaf drie zijden, zonder belemmering, het vlammenspel te bewonderen. Met een uniek liftsysteem is de glazen ruit op te heffen, waardoor de houtkachel ook te gebruiken is als open haard.

Vrijstaande design houtkachels

De ontwerpen van bijvoorbeeld Jøtul worden niet alleen op waarde geschat door liefhebbers van houtkachels, maar ook door de jury’s van gerenommeerde ontwerpprijzen. Dat blijkt wel uit de toekenning van de red dot Awards voor een groot aantal modellen. In 2011 kreeg Jøtul voor de derde keer bekroond door de jury van de red dot designwedstrijden, de Jøtul F 162 en Jøtul F 163 vielen ditmaal in de prijzen. Vooral de mogelijkheid om de haard zonder aanpassingen overal op de muur te kunnen plaatsen. Verder roemde de jury de grote glazen ruit die dankzij een speciale coating niet vies wordt en de houtkachel efficiënter laat branden. Eerder kreeg de Jøtul F373 de prijs voor ‘Best of the Best’.

Jøtul is niet het enige merk dat prijzen wint met haar houtkachels. Een andere prijswinnende houtkachel is de Contura 35. Deze kachel wist ook een red dot design award in de wacht te slepen. Het ontwerp sprak niet alleen de jury aan, dit was een van de best verkopende houtkachels in 2011.

Moderne rondingen en high-tech verbrandingstechnologie

Ook Morsø weet keer op keer te verrassen met nieuwe design houtkachels. Neem nu de Mørso 7600. Innovatieve designelementen geven deze houtkachel een persoonlijke stijl, met een zachte uitstraling. De grote glazen deur is naadloos opgenomen in de rest van de behuizing, welke is uitgevoerd met gelijkmatige rondingen en een fijne afwerking. Bovendien is de kachel uitgerust met de meest moderne snufjes op het gebied van verbrandingstechnologie.

Morso 7648

Dovre Vintage design houtkachel

De modellen in de Dovre Vintage-serie van Dovre zijn geïnspireerd op de kenmerkende ontwerpen uit de jaren ‘50. In de modellen die een vermogen tussen de 5 kW en 9 kW doen denken aan lang vervlogen tijden maar zijn wél voorzien van de meest moderne snufjes. Door de plaatsing op ranke, dunne poten neemt de haard optisch weinig ruimte in. Met hun opvallende design zullen ze een aanvulling zijn op menig design-interieur.

Traditie én innovatie

Deze voorbeelden laten zien dat, ondanks de lange historie, de fabrikanten van houtkachels zeer goed in staat zijn in te springen op de wensen van de moderne klant. De moderne houtkachels laveren kunstig op de raakvlakken van techniek, design en traditie. Bij elkaar opgeteld hebben de grote leveranciers van kachels honderden jaren ervaring, die ze gebruiken op elk terrein van het ontwerp.

Van techniek tot design, de houtkachels in het assortiment van Kachelplaats voldoen aan de hoogste verwachtingen.

Meer informatie

HaardenExpress heeft voor iedereen de perfecte kachel – Op zoek naar meer informatie over ons assortiment top design houtkachels? Blader rustig door ons online productaanbod aan houtkachels. En is er advies op maat nodig, neem dan contact met ons op of kom langs in de showroom.

Scroll naar boven