Blog top 10 houtkachels - de beste modellen

Top 10 houtkachels – de beste modellen

Wat zijn de populairste vrijstaande houtkachels? Wat zijn de trends? Welke modellen vinden de consumenten op het moment de beste houtkachels. Hieronder een compleet en volledig overzicht van de populairste modellen.

Jøtul F105 houtkachel

1 | Jøtul F105

Op nummer 1: de Jøtul F105. Dit model valt op. Een aansprekend ontwerp met karakter. Deze grote horizontale ruit biedt ruim vuurzicht door de grote horizontale ruit. Deze kachel is het bewijs dat Jøtul als geen ander houtkachels uit gietijzer kan maken. Een prachtig en goed brandende kachel met een geheel eigen Scandinavisch ontwerp.

Dik Geurts Modivar recht

2 | Dik Geurts Modivar 5

De Dik Geurts Modivar 5 is een modulaire houtkachel met keuze uit verschillende onderstellen. Een uniek feature wat ervoor zorgt dat dit model op nummer twee staat in de top 10 houtkachels. Deze designhaard heeft een brandkamer dat is gebaseerd op de eveneens populaire Ivar 5. De Modivar heeft alleen een stuk strakker design. Het grote glazen raam zorgt voor een prachtig uitzicht.

Dik Geurts Ivar 5 store

3 | Dik Geurts Ivar 5

De Dik Geurts Ivar 5 is niet voor niets onderdeel van de top 3 houtkachels. Deze vrijstaande kachel is stijlvol, authentiek en heeft een hoog rendement. De zwarte gietijzeren deur geeft het model een robuuste uitstraling. Het model heeft drie uitvoeringen: Low, High en Store zoals hier op de afbeelding is te zien. Dit tijdloze model straalt in ieder interieur.

Jøtul F 163

4 | Jøtul F 163

Nog steeds onverminderd populair en dat zal deze kachel ook nog even blijven, de Jøtul F163. Een moderne en compacte houtkachel met ruim vuurzicht aan drie zijden, prachtig vuur en een zeer scherpe prijs. Dit maakt het een complete kachel. De kachel is zowel in het wit als zwart leverbaar, opvallend populair is de uitvoering in wit email. Onze klanten over deze kachel: “Dit is bijna bij het perfecte af” en “een juweeltje in huis“.

Dik Geurts Jannik houtkachel

5 | Dik Geurts Jannik

De Dik Geurts Jannik staat op nummer 4 en is daarmee eveneens een populaire houtkachel. De kachel heeft een robuust en stoer ontwerp, perfect voor hedendaagse en industriële interieurs. U heeft goed zicht op het vuur dankzij de grote ruit in de deur. De kachel kan worden uitgevoerd in drie formaten: Medium Low, Medium High en Large. De kleinste versie is uiterst geschikt om te plaatsen in een bestaande schouw. De Large uitvoering heeft een grotere brandkamer en daarmee ook een hoger vermogen

6 | Altech Eclips

De Altech Eclips is een unieke kachel. De speksteenkachel heeft een uniek rookgeleidingsysteem ontwikkeld, waardoor de rookgassen meer tijd krijgen om hun warmte af te geven aan het speksteen. Een groot deel van de kachel bestaat uit speksteen, hetgeen wat de kachel zo uniek maakt. Speksteen slaat warmte op en straalt nog lang warmte af nadat het houtvuur uit is gemaakt.

7 | Dik Geurts Ivar 8

De Dik Geurts is een stijlvolle, authentiek houtkachel. Het model is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Low, Store. Het model Low is een lage houtkachel en daarmee ook geschikt op te plaatsen in bijvoorbeeld een bestaande schouw. De Ivar 8 Store heeft nog een houtvak onder de kachel. Dit tijdloze model heeft een hoog rendement en past goed in ieder interieur dankzij het tijdloze design.

8 | Dik Geurts Folke 

De Dik Geurts Folke is een vrijstaande haard met een modern, minimalistisch design. Deze kachel geeft aan drie zijden zicht op het vuur, wat zorgt voor een optimale beleving. De haard heeft onderin een vak voor houtopslag.

9 | Jacobus 9

Een Nederlands kwaliteitsproduct. Een puur functionele houtkachel die bijzonder praktisch in gebruik is. Deze kachel is ontworpen om goed en schoon te branden, eenvoudig in gebruik te zijn en robuust uiterlijk te hebben. Dat is JAcobus prima gelukt. Dit middelste model heeft het juiste vermogen voor de meeste huishoudens.

10 | Jøtul F100 ECO

Ook de meer klassieke houtkachel kan nog steeds. Zoek je de “gezelligheid” van een houtkachel, dan is de Jøtul F100 de kachel die je zoekt. De Jøtul F100 ECO biedt een prachtige klassieke houtkachel met een zeer scherpe prijsstelling. De techniek en het ontwerp van de kachel aangepast aan de moderne normen. De kachel is leverbaar in 4 verschillende uitvoeringen/ kleuren verkrijgbaar.

Scroll naar boven