Spartherm haarden

Spartherm is sinds 1986 een van de grootste producenten van open haarden in Europa. Met een Spartherm haard kiest u voor kwaliteit. De haarden worden geproduceerd in het Duitse Melle. Het Spartherm assortiment kenmerkt zich door de uitgebreide keuzemogelijkheden. Van kleine en eenvoudige inbouwhaarden tot op maat gemaakte luxe tunnelhaarden, alles is leverbaar! Ook maatwerk is een optie. Door gebruik te maken van de modernste technieken kenmerken de haarden zich niet alleen door een aangename warmte, maar ook door een veilig en milieuvriendelijk gebruik.

Resultaat 1–21 van de 97 resultaten wordt getoond

Grote fabrikant

Met ruim 600 werknemers is Spartherm een van de grootste spelers op de markt van kachels en haarden. Niet alleen in de thuismarkt zijn deze haarden bijzonder populair, ook in Nederland groeit de populariteit de afgelopen jaren sterk. Ondertussen zijn deze Duitse kwaliteitsproducten verkrijgbaar in 38 landen. Elke dag genieten vele mensen van de sfeer en warmte van een Spartherm haard.

Het grote aanbod Spartherm haarden en kachels

Het aanbod van Spartherm is ontzettend groot. Van vrijstaande houtkachels, CV-houtkachels tot inzethaarden en prachtige doorkijkhaarden met liftdeur.

Linear inzethaarden

Met de Linear-serie heeft u de keuze uit een aantal prachtige inzethaarden. Deze haarden zijn ontworpen om te plaatsen in een bestaande open haard. Met een van deze modellen haalt u de maximale warmte uit uw houtvuur en deze haarden zijn ook nog eenvoudig te plaatsen. Het aanbod bestaat uit 5 modellen, met ieder zijn eigen afmetingen. Zo is er altijd een model dat goed past bij uw situatie!

Inbouwhaarden

Inbouwhaarden is de categorie waarin Spartherm een ijzersterke naam heeft. Deze haarden beslaan ook het grootste deel van het assortiment. Het aanbod loopt van eenvoudige haarden met draaideur tot grote tunnelhaarden met liftdeur. Door het grote aanbod is er vaak een model wat precies aansluit op uw behoeften. Of het nu een tunnelhaard, een hoekhaard of gewoon een fronthaard is.

Aan het doorontwikkelen en continue verbeteren van de haarden is veel aandacht besteed. Een van de sterke punten is het liftdeur mechanisme. Bij sommige modellen is deze zelfs door middel van een afstandsbediening te bedienen.

spartherm-linear-front

CV-houtkachels

Een bijzondere plaats neemt de Spartherm H2O serie in, houtkachels en -haarden met een CV-aansluiting. Het geleverde vermogen kan gebruikt worden voor de verwarming van de rest van de woning of om warm tapwater te leveren. Ook deze haarden zijn van een bijzonder hoge kwaliteit. Wat verder opvalt is het hoge waterzijdige vermogen, zo wordt het eenvoudig om met houtvuur in uw volledige warmtebehoefte te voorzien.

Rookgasregeling, de S-Thermatik automaat

Bij de Spartherm S-Thermatik zorgt de automatische luchttoevoer voor de verbranding. Dit zorgt voor een schone en optimale verbranding onder alle omstandigheden.

Door slechte en niet optimale toevoer van verbrandingslucht zal uw haard slecht branden. Dit heeft tot gevolg dat het houtverbruik onnodig hoog is, een hogere schadelijke uitstoot en roetvorming op de ruiten.

De oplossing hiervoor is de S-Thermatik van Spartherm. Dit regelsysteem zorgt voor een optimale toevoer van verbrandingslucht. Het systeem regelt zich volledig automatisch, waardoor handmatige bediening niet meer nodig is.

De voordelen hiervan zijn:

  • Meer comfort en veiligheid
  • Meer warmte uit dezelfde hoeveelheid hout
  • Langere verbrandingstijden
  • Verlaging van de uitstoot
  • Eenvoudige bediening

Bijzonderheden van de S-Thermatik

  • Automatische regeling van de luchttoevoer, direct via de inbouwhaard en volledig geïntegreerd. De S-Thermatik en de S-Thermatik Pro kunnen later niet alsnog in de haard ingebouwd worden.
  • Gedifferentieerde verdeling van de primaire en secundaire lucht in de haard. De S-Thermatik regelt niet simpelweg de aanvoer van de verbrandingslucht via een klep in de aanzuigpijp, maar regelt beiden luchtstromen onafhankelijk.
  • Regelsysteem specifiek ontworpen voor uw haard. Bij de installatie moet u kiezen voor uw model haard en vervolgens houdt de S-Thermatik rekening met de specifieke eigenschappen van uw haard. Dit zorgt voor een optimale verbranding.
  • Mocht de stroom uitvallen, dan is de haard nog altijd eenvoudig met de hand te bedienen.
  • Compleet met een overzichtelijk en groot display.

De S-Thermatik, de klassieke rookgasregeling

Deze rookgasregeling stelt de optimale hoeveelheid verbrandingslucht automatisch in. De levering is compleet met een rookgastemperatuurmeter, een regeleenheid met display, een voorgemonteerde stelmotor en een deurcontactschakelaar.

De S-Thermatik Pro, met veel extra functies

Wanneer u meer wilt meten en bijvoorbeeld de temperatuur van het buffervat wilt inzien op het display, dan kiest u voor de Pro uitvoering. Het display bedient u eenvoudig via een touchscreen. Verder bevat deze rookgasregeling meer instelmogelijkheden en extra temperatuuringangen.

Scroll naar boven