Kleine en compacte houtkachels, ideaal voor de minder grote kamer

Kleine en compacte houtkachels, ideaal voor de minder grote kamer

Heeft u weinig ruimte maar wel de behoefte aan de gezelligheid van een houtvuur? Dan is een kleine houtkachel de oplossing. Deze compacte modellen nemen weinig ruimte in en geven toch de sfeer van een volwaardig houtvuur. Waar moet u aandenken bij de keuze voor een compact model? Wat zijn de belangrijke overwegingen voor een kleine houtkachel? Lees snel verder om onze tips te zien en een overzicht van de populairste compacte houtkachels.

Het juiste vermogen? Vaak is 4kW voldoende

De kleinere modellen staan vaak in minder grote vertrekken. Daarom is het van belang om een houtkachel te kiezen met het juiste vermogen. Bij een kleiner vertrek is het benodigde vermogen vaak niet al te hoog. In veel gevallen is een vermogen van 4kW al meer dan voldoende om het vertrek aangenaam warm te stoken. Wilt u bepalen hoeveel vermogen u nodig heeft? Gebruik dan onze eenvoudige rekentool.

Woningen worden steeds beter geisoleerd en ook de houtkachel wint aan populariteit in kleinere woningen. Hiermee is de vraag naar kleine houtkachels met een laag vermogen sterk gestegen. De afgelopen jaren is dan ook de aandacht van fabrikanten steeds meer verschoven naar modellen met een lager vermogen. Met de introductie van vele nieuwe modellen is er tegenwoordig ook een ruim aanbod van houtkachels met een laag vermogen en toch een prachtig vol en levendig vuurbeeld.

Nog een aantal aandachtspunten

Nog een aantal belangrijke punten om op te letten bij het kiezen van de juiste houtkachel:

  • Wel of geen buitenluchtaansluiting? Lees er alles over.
  • Ruwweg zijn houtkachels onder te verdelen in gietijzeren-, stalen en speksteenkachels. Bedenk welk materiaal het beste past bij uw situatie.
  • Een andere manier om weinig vermogen direct in de kamer af te geven is de keuze voor een CV houtkachel. Afhankelijk van het model kan hierbij een groot deel van het vermogen waterzijdig afgegeven worden

Overzicht kleine houtkachels met laag vermogen

Hieronder vindt u een overzicht van de populairste compacte houtkachels uit ons assortiment. Dit zijn allemaal modellen die wij met grote regelmaat verkopen.

KLEINE HOUTKACHELS
ModelAfmetingen (bxhxd)Vermogen
Dovre 325CB46,5 x 65,5 x 47,9 cm2- 6 kW
Jotul F 105 SL41 x 50,5 x 36 cm2,4 – 6 kW
Jotul F 105 LL41 x 69 x 32,5 cm2,4 – 6 kW
Wanders OAK38 x 77 x 46 cm5,4 kW
Dovre 25045 x 64,5 x 40,5 cm2 – 8 kW
Morsø 141238,8 x 70,3 x 43,8 cm3-5 kW

 

 

Scroll naar boven