Speksteenkachels

Speksteenkachels worden steeds populairder en niet zonder reden. De behaaglijke stralingswarmte is zacht en aangenaam. Ook uren nadat het vuur gedoofd is. Daarnaast zorgt de natuurlijke tekening van het speksteen voor een prachtig aanblik en voelt het speksteen zijdezacht aan.

Resultaat 1–21 van de 43 resultaten wordt getoond

Speksteenkachels zijn er in vele soorten en maten. Van een stalen kachel met een enkel stuk speksteen, voornamelijk ter verfraaiing, tot aan de grote massieve inbouw speksteenkachels. Bij Kachelplaats bieden we een praktisch assortiment van speksteenkachels aan. Het assortiment is gericht op een combinatie van praktisch dagelijks gebruik in Nederland en op de voordelen van speksteen. Het aanbod loopt van kachels met enkele kilo’s speksteen om de warmte vast te houden tot aan volledig massieve speksteenkachels. Deze laatste groep is zowel als hoofdverwarming en als sfeerverwarming te gebruiken.

Een Nederlands merk dat geroemd is om de hoge kwaliteit speksteenkachels is Altech. Daarnaast mag u de populaire speksteenkachels van Contura ook niet missen. Zie bijvoorbeeld de Contura 35T, een speksteenkachel met warmtemagazijn.

Speksteenkachels kooptips

 • Houtkachels met speksteen bestaan er in 2 hoofdgroepen:
  • Massieve speksteenkachels – met name bedoeld als hoofdverwarming. Dit type kachel kan erg veel warmte leveren, tot 24 uur per dag. Deze kachels moeten passen bij uw stookgedrag en situatie.
  • Vrijstaande houtkachels met spekstenen bekleding– houtkachels met een paar kilo tot tientallen kilo speksteen. Ideaal voor het gemiddelde gebruik in Nederland, snel en eenvoudig op te stoken. Het speksteen geeft de kachel net wat extra sfeer.
 • Kies een houtkachel met niet te veel maar ook niet te weinig vermogen. Alleen zo kunt u efficiënt, schoon en duurzaam stoken. Verder zorgt een kachel met het juiste vermogen dat u optimaal kan genieten van een houtvuur.
 • De kwaliteit en uitstraling van speksteen verschilt sterk per merk en kachel. Zo kunt u bij Altech uit verschillende soorten speksteen kiezen en zitten er grote verschillen tussen het speksteen van bijvoorbeeld Barbas en Contura. Komt u vooral langs in de showroom om het speksteen te zien en te voelen.
 • Speksteen geeft een aangename stralingswarmte. Deze wordt door velen behaaglijker gevonden dan van een stalen of gietijzeren kachel.
 • Houtkachels met speksteen hebben in de regel een hoger rendement. Doordat de warmte beter wordt vastgehouden haalt u meer warmte uit dezelfde hoeveelheid hout.
 • Het speksteen oppervlakte voelt ook als de kachel niet gebrand heeft warm en zacht aan. Zo heeft u altijd een warm en sfeervol element in uw kamer staan.
 • Heeft u vragen of wilt u speksteen kachels met uw eigen ogen zien? Kom dan gerust langs in de showroom op of neem contact met ons op.

Scroll naar boven