Dik Geurts houtkachels en inzethaarden

Sinds 1981 staat Dik Geurts voor exclusieve houtkachels en -haarden uit Nederland. Alle modellen hebben een geheel eigen design. Een ontwerp dat vakmanschap uitstraalt tot in de kleinste details. Een ander kenmerk  is de grote aandacht voor gebruiks- en bedieningsgemak. De afgelopen jaren is fors geïnvesteerd in de verbrandingstechniek. Dit heeft geleid tot houtkachels met een hoog rendement en een uiterst schone verbranding. Dit maakt de houtkachel een duurzaam alternatief.

Resultaat 1–21 van de 85 resultaten wordt getoond

Dik Geurts houtkachels

De collectie bestaat uit een groot en breed aanbod houtkachels en -haarden. Van design modellen zoals de Odin tot de praktische houtkachel zoals de Lars.

Vrijstaande houtkachels

Wellicht het beste en populairste deel van het assortiment van Dik Geurts, de vrijstaande houtkachels. Het assortiment telt een grote variëteit aan modellen. Voor de design houtkachels werkt Dik Geurts samen met vooraanstaande ontwerpers om tot aansprekende, smaakvolle en eigenzinnige modellen te komen. Een voorbeeld hiervan is de Odin – een ronde doorkijkhaard die hangt aan het plafond.

Praktische houtkachels met een Nederlands ontwerp

Een geheel ander type houtkachel zijn de “gewone” houtkachels. Een breed assortiment met ontwerpen die gebaseerd zijn op de smaak van de Nederlander en rekening houden met situaties zoals deze in Nederlandse huizen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de lage houtkachels die geschikt zijn om te plaatsen in een bestaande schouw. De kachels zijn niet alleen laag, maar ook het benodigde rookkanaal heeft een diameter van 125 of 130 mm. Dit maakt het mogelijk om de kachels aan te sluiten op bestaande (gemetselde) rookkanalen. Vaak is het wel nodig om eerst een flexibele RVS buis door het kanaal te trekken. Geschikte modellen zijn bijvoorbeeld de: Ivar 5 en de Aste 5.

Meer traditionele “Nederlandse” houtkachels zijn er ook. Neem bijvoorbeeld deze 2 twee robuuste modellen: Jannik en de Lars. Veel rechte lijnen, zwaar uitgevoerde deuren. Houtkachels zijn geschikt voor vele jaren stookplezier.

Dik Geurts Instyle en Prostyle, inzethaarden ter vervanging van een open haard

Als u een open haard heeft weet u wellicht dat het rendement hiervan laag is, het houtvuur geeft weinig warmte en u verstookt veel hout. Door de bestaande open haard te vervangen door een inzethaard verhoogt u niet alleen het rendement maar ook het comfort en verlaagt u de uitstoot aan schadelijke stoffen fors. Van belang is dat u een model kiest dat past bij uw situatie. Zowel qua afmetingen als vermogen.

Dik Geurts heeft een ruim assortiment aan inzethaarden. Van smalle en lage modellen tot vierkante grote inzethaarden. Qua vuurzicht heeft u keuze uit de front, hoek, 3-zijdige en tunnelhaarden.

Een belangrijk kenmerk van deze haarden is de ruime keuze aan kaders. De meeste haarden kunnen standaard met 4 verschillende kaders geleverd worden. Met de keuze van het kader bepaalt u niet alleen de sfeer van de haard maar ook de praktische inbouwmogelijkheden. Wellicht dat met een breed kader de rand rond de inzethaard perfect weggewerkt kan worden.

dik-geurts-instyle-700

Dik Geurts Prostyle of Instyle

Bij het bekijken van de haarden valt de naamgeving Prostyle en Instyle op. Wat betekenen deze termen nu? De termen hebben betrekking op de ruit van de haard. Bij een Instyle haard krijgt u een volledig helder glazen ruit. De Prostyle uitvoeringen zijn voorzien van een gescreende ruit. Dat wil zeggen dat rond de ruit een zwart rand bestaande uit bolletjes geprint is. Dit zorgt voor een minder “harde” overgang tussen het heldere glas en de rand van de ruit. Hierdoor wordt het vuurzicht fraaier.

Inzethaarden op maat gemaakt

Dik Geurts heeft een ruim aanbod, onder meer een groot aantal standaardmaten, uitgevoerd met of zonder ventilator, in hoek of juist met front vuurzicht. Mocht een van de standaard modellen niet passen, geen probleem, maatwerk is ook mogelijk. Dit kan voor zowel de inbouwafmetingen als van de kaders. Zo kan er voor iedere situatie een passende inzethaard geleverd worden. Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden!

EA of RS bij een Dik Geurts houtkachel

In de prijslijst of in het overzicht van de modellen wordt door Dik Geurts gebruik gemaakt van de toevoeging EA en de RS. Wat betekenen deze termen?

  • EA – staat voor buitenluchtaansluiting. De kachel wordt compleet met een buitenluchtaansluiting geleverd of heeft de mogelijkheid om deze optioneel uit te bereiden met een buitenluchtaansluiting.
  • RS – deze modellen houtkachels hebben ook een buitenluchtaansluiting, maar zijn daarnaast ook 100% luchtdicht. Dit maakt de RS houtkachels geschikt voor gebruik in zeer goed geïsoleerde woningen waar door de lucht- en kierdichtheid eventueel ook onderdruk kan ontstaan.

Scroll naar boven