Dik Geurts Ivar

De Dik Geurts Ivar-serie wordt gekenmerkt door moderne vrijstaande houtkachels in verschillende formaten en uitvoeringen. Deze houtkachels van het merk Dik Geurts hebben een hoog rendement en zijn eenvoudig te bedienen met een handige luchtschuif voor een optimale verbranding. De Ivar-serie bestaat uit twee modellen: de Ivar 5 en Ivar 8. Deze modellen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: Low, High (alleen de Ivar 5) en Store. Bekijk hieronder de verschillende uitvoeringen. Bent u benieuwd naar prijs met installatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij Kachelplaats.

Toont alle 5 resultaten

Dik Geurts Ivar 5 houtkachel

De Dik Geurts Ivar 5 is een praktische houtkachel. Deze kachel is leverbaar in verschillende uitvoeringen aangepast aan het gebruik.

De Ivar 5 Low, voor plaatsing in een schouw

De Ivar 5 Low is het laagste model. De hoogte van de kachel is ruim 55cm. Dit maakt het mogelijk de kachel in veel bestaande schouwen te plaatsen. De aansluiting op het rookkanaal kan zowel via de achterzijde als bovenzijde lopen. Met een diameter van 125mm past deze op een groot deel van de bestaande (gemetselde) rookkanalen. De aansluiting aan de bovenzijde bevindt zich dicht bij de achterkant.

De Ivar 5 High, een vrijstaand model

De Ivar 5 High is uitgevoerd met hogere pootjes. Hierdoor wordt de kachel ruim 10cm hoger dan de Ivar 5 Low. Een voordeel van de hogere poten is dat de buitenluchtaansluiting ook aan de onderzijde geplaatst kan worden. Verder zit de rookgasaansluiting aan de bovenzijde verder naar het midden van de kachel.

De Ivar 5 Store, met houtopslag

Deze uitvoering is voorzien van een opbergruimte. Hier kan praktisch het hout worden bewaard. Dit model kan prima als vrijstaande kachel geplaatst worden.

Voor alle Ivar 5 modellen van Dik Geurts geldt dat deze voorzien zijn van een eenvoudig te verwijderen “koude” handgreep. De bediening is eenvoudig via een enkele luchtschuif.

Dik Geurts Ivar 8 houtkachel

De Dik Geurts Ivar 8 is het grotere broertje van de Ivar 5. Deze houtkachel is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de Ivar 8 Low en de Ivar 8 Store. De Ivar 8 Low heeft een totale hoogte van zo’n 55cm. Dit maakt de kachel geschikt om te plaatsen waar de hoogte beperkt is, bijvoorbeeld in een schouw. De andere uitvoering is de Ivar 8 Store, dezelfde kachel maar dan met een houtvak.

De Ivar 8 Low, voor plaatsing in een schouw

De Ivar 8 Low is het lage model. Met een hoogte van 55cm kan deze bijvoorbeeld in een schouw geplaatst worden. De aansluiting van het rookkanaal kan via de boven- of achterzijde. Mocht de diameter van 150mm te groot zijn, kijk dan eens naar de Ivar 5 Low.

De Ivar 8 Store, kachel met houtopslag

Deze uitvoering is voorzien van een houtvak onder de deur. Praktisch en eenvoudig om het hout op te bergen. Deze uitvoering van de Ivar 8 is goed te plaatsen als vrijstaande houtkachel.

De Ivar 8 kenmerkt zich door de strakke lijnen. De kachels zijn uitgevoerd met een robuuste gietijzeren deur. De kleur van de kachel is donker antraciet.

Dik Geurts Ivar bij Kachelplaats

Wilt u binnenkort genieten van een Dik Geurts Ivar houtkachel bij u thuis? Vraag dan direct een offerte aan of neem contact op voor meer informatie. Wilt u de houtkachel eerst bekijken in onze showroom? Kom dan gerust binnenlopen.

Scroll naar boven