Inzethaarden hout

Bent u opzoek naar een inzethaard om in uw bestaande open haard te plaatsen? Dan bent u bij HaardenExpress aan het juiste adres. We hebben een ruim aanbod inzethaarden. We hebben bijna altijd een passende inzethaard voor u die met weinig moeite geplaatst kan worden in uw woonkamer. Wist u dat een inzethaard vele malen zuiniger is dan een open haard?

Resultaat 1–21 van de 76 resultaten wordt getoond

Inzethaarden uit Nederland

Wie aan inzethaarden denkt komt al snel terecht bij het Nederlandse Barbas. Barbas zet al jaren de toon op het gebied van inzethaarden. Barbas staat garant voor een innovatief maar bovenal een kwalitatief hoogwaardig product.

Inzethaarden kooptips

  • Een open haard heeft een zeer laag rendement. Meestal zo rond de 5 a 15% procent. Oftewel tot 95% van de warmte verdwijnt direct via de schoorsteen.
  • Inzethaarden hebben een rendement tot en met 85%. Dit is beter voor het milieu en uw stookkosten dan een open haard. Zo verdient u de investering in een inzethaard erg snel terug. Wanneer u een hoger rendement wilt dan is het aan te bevelen om naar een inbouwhaard te kijken.
  • Veelal kan een inzethaard eenvoudig in een bestaande open haard geplaatst worden. Informeer naar de mogelijkheden voor uw situatie.
  • Barbas en Wanders zijn de bekendste merken voor inzethaarden. Beide zijn Nederlandse kwaliteitsmerken, goed voor jaren en jaren zorgeloos stookplezier.
  • Het verschil tussen een inzethaard en een inbouwhaard is dat een inbouwhaard meestal gebruikt wordt om te plaatsen in een nieuwe wand, schouw of plateau. Een inzethaard wordt daarentegen meestal geplaatst in een bestaande open haard of schouw. Meestal zijn inbouwhaarden technisch geavanceerder. Deze zijn bijvoorbeeld uitgerust met een buitenluchtaansluiting of met een ventilator.
  • Inzethaarden zijn verkrijgbaar in de volgende typen vuurzicht. Een linkse of rechtse hoekhaard, een haard met alleen vuurzicht van voren een zogenaamd front-haard of met driezijdig vuurzicht. Zo is er altijd een haard die past in uw huidige open haard.

Scroll naar boven