Gashaard met schouw: een sfeervol geheel

Gashaard met schouw: een sfeervol geheel

Een gashaard met schouw is een prachtige oplossing voor een sfeervolle verwarming van de woonkamer. Hiermee verhoogt u de sfeer, ook wanneer de haard niet brandt. Als schouw kan voor een klassieke zandstenen kasteelschouw gekozen worden of juist voor een strakke moderne natuurstenen ombouw. Alles is mogelijk. Hier helpen we u graag op weg in de oriëntatie naar alle mogelijkheden en welke gashaarden hiervoor geschikt zijn.

Gashaard met schouw

Een gashaard met schouw is bij uitstek een sfeervol geheel. De schouw zorgt voor een prachtige omlijsting van een bijna echt houtvuur. Zeker met de modernste gashaarden is vuur bijna niet te onderscheiden van een echt houtvuur. De vuur is dan kompleet met gloeiend branderbed, houtstammen en levendige vlammen.

Een van de kenmerken van een geschikte haard is dat u onbelemmerd zicht heeft op het vuur. Juiste een rand rond het vuur kan bijzonder storende zijn. Daarom noemen we hier alleen de haarden die echt geschikt zijn om te combineren met een schouw.

Natuurstenen klassieke schouw met gashaard

Nieuwe of antieke schouw?

Laten we bij de schouw beginnen. Een van de eerste vragen is, kiest u voor een antieke schouw of juist voor een nieuw model. Bij een klassieke schouw bent u vaak aan de afmetingen van de bestaande schouw gebonden. De mogelijkheid om de afmetingen aan te passen zijn vaak beperkt. Als het oog op een specifiek model gevallen is, kan u altijd met een van onze adviseurs contact opnemen. Aan de hand van de afmetingen van de antieke schouw kunnen zij u verder opweg helpen.

Bij een nieuwe schouw is het eenvoudiger. Of deze worden volledig op maat gemaakt naar uw wensen of deze wordt geleverd in een standaardmaat die past bij het aanbod gashaarden.

Achterwand van de gashaard

Bijna het meest sfeerbepalende van het “houtvuur” is de achterwand van de gashaard. De meeste fabrikanten hebben voor hun haarden keuze uit de volgende achterwanden:

  • Vlakke achterwand – vaak de standaard achtwand uitgevoerd in zwart mat materaal. Dit geeft een goed contrast met de vlammen zonder nadrukkelijk aanwezig te zijn
  • Profiel achterwand – ook in het zwart uitgevoerd maar dan met een profiel. Dit maakt de haard net iets meer aanwezig
  • Zwart glazen spiegelwand – een achterwand die afgelopen jaren sterk in populariteit gegroeid is. De weerspiegeling van de vlammen zorgt voor een nog levendiger vlammenspel
  • Steenmotief en chamotte – waneer u de haard met een schouw inbouwt is dit vaak de fraaiste keuze. Een achterwand met steenmotief of chamotte geeft de gashaard de volledige uitstraling van een echte openhaard. Bij sommige fabriekanten is er keuze uit steenmotief in de kleuren grijs of geel
agashaard met strakke schouw

Welke gashaarden passen bij een schouw?

Alle grote merken in gashaarden hebben modellen fronthaarden in hun assortiment die perfect samengaan met een schouw. Er zijn dus geschikte haarden van onder meer: DRUBellfires en Kalfire. Hieronder enkele voorbeelden van gashaarden die geschikt zijn voor een schouw:

  • Element4 Modore 75h is een prachtige fronthaard dat een mooie match is met de schouw Stein van Havé. Een subtiele gashaard met frontzicht. Met het ontspiegelde glas lijkt het net een open haard.
  • Kalfire GP75/59F waarschijnlijk de meeste complete en fraaist brandend gashaard om te combineren met een schouw. Deze haard heeft een ongekend vuurbeeld en is bijzonder fraai in te bouwen. De haard kan naar wens compleet met steenmotief achterwand en dorpel geleverd worden. Zelfs ontspiegeld glas behoort tot de mogelijkheden!

Natuurlijk zijn er nog vele andere gashaarden geschikt om te combineren met een schouw. Voor een compleet overzicht van alle gashaarden kunt u hier kijken.

Scroll naar boven