Gashaard met natuurstenen schouw

Gashaard inbouw: aan u de keus!

Een inbouw gashaard is een perfecte oplossing voor de verwarming van uw woonkamer. Maar dat niet alleen: er zijn diverse keuzes die u kunt maken in de uitvoering: van zeer functioneel tot uitgesproken fraai. We geven u een aantal opties om te overwegen, plus enkele handige weetjes.

Mogelijkheden

De inbouwmogelijkheden kunnen variëren. U kunt een gashaard (laten) plaatsen in een bestaande (open) haard, of vlak in de muur met al dan niet een plateau. Wilt u een gashaard laten inbouwen, dan hoort daar in veel gevallen een schouw of ombouw bij.

Vraag het de expert!

Wat voor u het meest geschikt is, en natuurlijk wat u zelf het mooiste vindt, is een vraag die eerst beantwoord moet worden. We raden u aan daarvoor advies te vragen bij de expert. Hij of zij kan u alles haarfijn uitleggen, verschillende types gashaarden laten zien en u wijzen waar u op moet letten in uw specifieke situatie.

In basis kunt u twee typen gashaarden inbouwen. De zogenaamde inbouw-haarden en inzet-haarden. Het verschil? Een inzet-haard is ontworpen om te plaatsen in een bestaande situatie. Bijvoorbeeld een fraaie schouw die origineel in de woning zit of om de oude open haard te vervangen. De inbouw-haard is ontwikkeld om te plaatsen in een nieuwe situatie. Vaak in combinatie met een prachtige schouw, cinewall of strakke ombouw.

Gashaard inbouwen in bestaande schouw

Veel mensen kiezen ervoor om een gashaard te plaatsen in een bestaande schouw. Vaak is dit goed mogelijk. Een moderne gashaard heeft een hoog rendement, biedt comfort en geeft veel extra sfeer. Belangrijk is dat de haard past in de bestaande schouw. Meet nauwkeurig de maten en zoek vervolgens binnen de inzethaarden naar een passend model. Vaak is de inbouwdiepte van groot belang voor welke modellen er passen.

TIP! wanneer de ruimte er is, is het mooier om de inzethaard op pootjes te plaatsen. Hiermee komt het vuur net wat hoger te staan en heeft u mooier vuurzicht. Lees alles over gashaarden met schouw.

Zelf doen of laten doen?

Vraag dan ook meteen even of het verstandig is om zelf de inbouw te doen of dat u dat misschien liever aan de vakman overlaat. Veiligheid staat ook hier voorop! Zeker bij een gasaansluting en een rookkanaal.

Een schouw of ombouw kiezen

Wat moet u weten over het inbouwen van een gashaard met schouw? Het kan zijn dat er al een schouw aanwezig is. Dan is dat het uitgangspunt voor de keuze van de juiste haard. Is er nog geen schouw, dan heeft u meer opties. Bijvoorbeeld een schouw van hout, MDF of natuursteen. De vormgeving daarvan wordt mede bepaald door uw eigen smaak. Houdt u van design, of is dat wat u betreft minder belangrijk?

Gaat u voor een fraai uiterlijk en ruime keuze in gashaarden, dan zult u net als de meeste mensen kiezen voor een schouw van natuursteen. Een natuurstenen schouw kan volledig naar wens worden gemaakt en biedt een mooie, luxe uitstraling.

Uiteraard is het ook mogelijk om  een haard te combineren met een strakke ombouw tot het plafond, een cinewall of een prachtig plateau!

Meer weten?

Maar zoals altijd, geldt ook hier: maak zelf uw keuze, de mogelijkheden zijn heel gevarieerd. Bekijk een aantal mooie voorbeelden van inbouw gashaarden en inzet gashaarden of kom langs in de showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Scroll naar boven