Een open gashaard ingebouwd in een bestaande open haard

Gas openhaard, wat is er mogelijk?

U wilt meer sfeer in huis op een comfortabele en eenvoudige manier? Heeft u al een ingebouwde open haard die u niet meer gebruikt? Of wilt u juist een nieuwe gashaard inbouwen? Dan is een gas openhaard een van de interessante mogelijkheden. De sfeer van een levendig vlammenspel heeft een bijzonder rijk en sfeervol effect. Daarnaast is een haard die op gas brandt een stuk eenvoudiger in gebruik dan een echte houtkachel. De kans is groot dat uw gashaard vaker brandt dan u de houtkachel zou aansteken. Het blijft een werk om genoeg en goed haardhout te hebben, u moet slepen met het hout. Niet onbelangrijk, het aansteken van een gashaard is tegenwoordig ook slechts nog het indrukken van de afstandsbediening. Bij sommige gashaarden kan u zelfs de haard bedienen via uw mobiele telefoon of tablet!

Wat is een gas openhaard?

Het begrip “gas openhaard” is heel breed. De meeste mensen denken hierbij aan het inbouwen van een gashaard in een bestaande oude open haard. De vlammen zitten dan nog vaak achter een ruit, een echte “open” haard is dit niet. Tot voor kort waren er nog wel gashaarden op de markt zonder ruit. Het nadeel is, dat deze haarden werken met een zogenaamd open systeem. Tegenwoordig geven de meeste mensen de voorkeur aan een gashaard met een gesloten verbrandingssysteem. Bij dit systeem is de gashaard altijd voorzien van een ruit. Hier kunt u meer lezen over de verschillen tussen een open en gesloten systeem.

Het ombouwen van uw openhaard

Vaak heeft men al een bestaande open haard in de woonkamer en wordt er overwogen om hier een gashaard in te bouwen. Vaak is dit een uitstekende oplossing en prima mogelijk. Het is veiliger, zuiniger en veel eenvoudiger in gebruik. De moderne gashaarden geven bijna hetzelfde vuurbeeld als een echte open haard. Het type gashaard dat u dan zoekt is een zogenaamde “inzethaard”. Bij HaardenExpress hebben we een ruim aanbod inzet gashaarden, er is altijd wel een model dat aansluit aan uw behoeften. Wanneer u de afmetingen van uw huidige open haard heeft kan u samen met een van onze adviseurs bepalen wat er mogelijk is.

oude open haard

Nieuw inbouwen van gashaard

Een andere categorie gaskachels zijn de inbouw gashaarden. Dit zijn haarden die volledig ingebouwd worden en voor een groot deel verdwijnen achter de ombouw. Vaak worden deze gecombineerd met een natuurstenen plateau, een maatwerk kast of met een klassieke schouw. Door de grote ingreep die voor het plaatsen nodig is en de techniek van deze haarden is de totaalprijs vaak wel fors hoger dan bij het plaatsen van een inzet haard. Wel heeft u na het inbouwen een stukje uniek maatwerk met bijzonder veel sfeer in uw woning.

Advies

Zoals u ziet is er veel mogelijk. Veel hangt af van uw wensen en uw budget. Om het veilig en goed te realiseren is het verstandig om u uitgebreid te laten voorlichten door een expert. In onze showroom kan u een groot aantal gashaarden en gaskachels brandend zien. Daarnaast kunnen onze adviseurs u altijd helpen met al uw vragen en u zo van het beste advies voorzien.

Scroll naar boven