Barbas Box Dutch Design houtkachels

De Barbas BOX is Dutch Design pur sang. Een kachel-concept waarbij er altijd een passend model is voor jouw situatie. In 10 verschillende maten, met of zonder houtopslag. Ontworpen met de meest moderne techniek, gebouwd uit de meest robuuste materialen: de BOX is een houtkachel om te gebruiken. Op deze pagina is een overzicht van alle BOX modellen en meer informatie over deze unieke serie houtkachels.

Toont alle 17 resultaten

Barbas BOX, de minimalistische houtkachel met Dutch Design

Barbas heeft een ijzersterke reputatie op het gebied van houtkachels en -haarden. Al meer dan 40 jaar maken zij de meest hoogwaardige houtkachels. Ontworpen en geproduceerd in Nederland. Nu met de BOX zet Barbas een nieuwe stap, een bijzonder strak en minimalistische houtkachel. De productfoto’s spreken voor zich. Hier een overzicht van de details die je niet kan zien.

Een bijpassend rookkanaal

Het strakke ontwerp van de BOX vraagt om een bijpassend rookkanaal. Een rookkanaal in dezelfde kleur als de kachel. Bij de BOX is dit mogelijk. Standaard wordt de kachel geleverd met een enkelwandig rookkanaal met een lengte tot 1,95 meter. De eventueel overig benodigde onderdelen zijn los leverbaar.

Een strakke houtopslagmodule

Standaard worden de kachels als losse box geleverd. Met de optionele bijpassende houtopslagmodule verandert de BOX in een prachtig vrijstaande houtkachel.

De hendel

De hendel om de deur te openen is volledig weggewerkt tussen de deur en het kader. Dit zorgt voor het strakke en symmetrische uiterlijk van de kachel. Met de bijgeleverde sleutel kan de deur eenvoudig geopend worden.

Het sluitmechanisme en scharnier

Hoe degelijk een kachel “aanvoelt” wordt voor een groot deel bepaald door het sluitmechanisme van de deur. Niet zonder reden, de deur zorgt dat de kachel luchtdicht is en dat het toestel geen valse lucht aantrekt. Bij de BOX is de sluiting met grijpende beweging. Samen met de pakking wordt hierdoor de deur luchtdicht afgesloten. Combineer dit met het zwaar uitgevoerde scharnier, en de kachel is goed voor velen jaren stoken.

Ruimteonafhankelijke verbranding

Voor de beter geïsoleerde woningen is het belangrijk dat de kachel brandt met lucht van buiten de kamer. De BOX is uitgevoerd met de mogelijkheid om de verbrandingslucht van buiten de ruimte te betrekken, zoals direct van buiten of vanuit de kruipruimte.

Bediening van de BOX

Gebruiksgemak staat voorop. Bij de BOX is de verbrandingstechniek te bedienen met een enkele luchtschuif. Zo is het houtvuur eenvoudig te regelen. De kachel wordt ontstoken met maximale luchttoevoer, de schuif naar rechts. Wanneer het vuur goed brandt kan de schuif naar het midden.

Duurzaam interieur

Het interieur is uitgevoerd in beton keramiek. Dit zorgt voor een betere verbranding door de accumulerende werking. Het hout ontgast minder snel waardoor de verbranding rustiger en gelijkmatiger wordt.

Dubbele remplaat

Om het rendement zo hoog mogelijk te maken is de Barbas BOX uitgevoerd met een dubbele remplaat. Dit voorkomt dat alle warme lucht direct door de schoorsteen naar buiten verdwijnt. De eerste remplaat is uitgevoerd in beton keramiek, de tweede in RVS. Deze remplaten hebben een optium tussen rendement en het doorlaten van de rookgassen. Natuurlijk is ook bij deze kachel het essentieel dat de kachel aangesloten wordt op een geschikt rookkanaal. Zonder goed rookkanaal brandt geen enkele houtkachel goed!

Scroll naar boven