Spartherm H2O CV-houtkachels

Een haard als energiecentrale, zo is de reeks H2O inzethaarden van Spartherm te beschrijven. Een consistente warmteafvoer en warmtewisselaar waarin verwarmingswater getransporteerd wordt, dit zorgt voor warm water. Voorheen was het verwarmingssysteem eenvoudig te plannen, tegenwoordig is er ruime keuze. Als gevolg van de stijgende energieprijzen en het toenemend milieubewustzijn, zijn andere oplossingen meer dan welkom.

Toont alle 11 resultaten

Bijna alle huizen worden verwarmd door middel van gas. Dit was voor Spartherm een reden om een alternatief te introduceren, de Spartherm H2O haarden. Een kosten effectieve en duurzame oplossing.

CV-kachels en CV-haarden zijn de oplossing die door vele van onze tevreden klanten gebruikt worden. Dit om zowel de kosten van verwarming en warm water naar beneden te brengen als het duurzame aspect van deze haarden. De warmte van het houtvuur wordt voor een groot deel gebruikt om het water te verwarmen. Dit warme water kan voor vele doeleinden gebruikt worden. Bijvoorbeeld het verwarmen van de overige ruimtes in huis, warm douchewater of warm tapwater.

Levering van warm water is een duurzame oplossing

De lijn H2O inzethaarden zijn CV-haarden. Door een geïntegreerde watermantel wordt de haard geïntegreerd in het verwarmingssysteem. De warmte van de haard wordt gebruikt om water te verwarmen, zo wordt op een duurzame manier douchewater of warm water voor andere doeleinden verkregen. Van 2 kg haardhout kunt u ruim 8 minuten douchen en met 10 kg hout blijft het douchewater bijna een kwartier warm. Het vuur in de kachel verwarmt koud water uit een opslagtank en het warme water wordt na het verwarmen teruggestuurd naar de buffertank. Dit water kan gebruikt worden als thermische energiebron voor radiatoren, vloerverwarming, bad of douche. Dit is een milieuvriendelijk verwarmingssysteem. Het scheelt in het verbruik van gas, een fossiele brandstof die in de toekomst op dreigt te raken. Naast uw eigen energieleverancier is een H2O-haard natuurlijk ook een stijlvolle haard, waarbij u kunt genieten van het vuur. Een aangename stralingswarmte zorgt voor een warme ruimte en een gezellige sfeer.

H2O-lijn heeft veel modellen in de collectie

De H2O-lijn omvat veel verschillende modellen met draaideur of liftdeur. Inhouwhaarden, doorkijkhaarden en hoekhaarden zijn in de collectie te vinden. Het aandeel vermogen waterzijdig verschilt per model en uitvoering. Dit loopt van 25 tot 80%, het verbrandingsrendement van 78 tot 86%. Deze manier van verbranding is CO2-neutraal. De Spartherm H2O haarden zijn een goede investering. Naast de besparing op warmwaterkosten, bespaart de haard ook op stookkosten. Immers, als de haard aanstaat, hoeft de verwarming niet te branden. Door overleg met de installateur kan bepaald worden welke H2O haard het beste past bij uw huis en wensen. Voor het beste advies kunt u het altijd contact opnemen of langskomen in de showroom.

Spartherm Linear

Kachelplaats biedt ook de Linear-serie van Spartherm aan. Deze CV-haarden hebben een moderne uitstraling, zijn makkelijk te plaatsen en hebben een hoog rendement.

Scroll naar boven