Sfeerhaarden, voor een warm thuis

Sfeerhaarden, voor een warm thuis

Vaak begint de zoektocht naar een haard of kachel met de vraag hoe krijg ik meer sfeer in huis? Voor de verwarming bent u vaak niet meer afhankelijk van een houtkachel, hiervoor zorgt de CV-ketel. Alleen wat deze functionele verwarming mist is de sfeer van een gezellig haardvuur. Een sfeerhaard, zorgt niet alleen voor een beetje extra warmte maar bovenal voor een gezellige en warme sfeer. Wat zijn de mogelijkheden om meer sfeer met een gezellig vuur in huis te halen?

Welke haard past bij uw situatie?

Wat er mogelijk is hangt voor een groot deel af van uw situatie. Wanneer u een appartement woont is een houtkachel vaak onmogelijk. Aan de andere kant, door technische ontwikkelingen wordt steeds meer mogelijk. 

Verder speelt natuurlijk mee wat uw doel is van de sfeerhaard. Wilt u vooral meer sfeer in huis halen? Of wilt u ook graag op uw stookkosten besparen? Bijvoorbeeld een bio-ethanol brander is per uur relatief duur en levert weinig warmte. Maar het heeft geen rookafvoer nodig, waardoor dit een mooi alternatief is voor in een appartement. Stoken met een houtkachel is een prima manier om op uw stookkosten te besparen.

Aan de hand van verschillende situaties laten we u de mogelijkheden zien. Zo krijgt u een eerste indruk van de mogelijkheden. Wanneer u graag meer advies wilt, neemt u dan vooral contact op of bezoek onze showroom waar vele haarden en kachels brandend staan opgesteld.

Sfeerverwarming zonder rookkanaal

Veel mensen willen gewoon een sfeervol haardvuur zonder gedoe. Niet de kosten van het aanleggen van een kostbaar rookkanaal, geen gesleep met hout of grote verbouwingen om de haard te plaatsen. Dan is een haard zonder rookkanaal een prima oplossing. Binnen deze groep zijn er 2 mogelijkheden om uw huis met sfeerhaard sfeervoller te maken.

Elektrische haarden

De meest eenvoudige oplossing, de elektrische haard. U steekt de stekker in het stopcontact en de haard brandt. Afgelopen jaren zijn deze haarden steeds realistischer geworden. Daarnaast zijn er nieuwe type haarden ontwikkeld zodat er voor iedere situatie een ‘ideale’ elektrische haard is. Met of zonder waterdamp. Wel of geen ledverlichting. Ook niet onbelangrijk, de nieuwste generatie haarden geven bijna de sfeer van een echt houtvuur. Het verbaast dan ook niet dat de populariteit bijzonder sterk is toegenomen.

Deze haarden lenen zich zeer goed om in te bouwen in een complete schouw. Ook kunnen verschillende modellen prima in een bestaande open haard geplaatst worden. Voor veel situaties is dit de eenvoudigste manier om extra sfeer in huis te halen.

Bekijk hier ons ruime aanbod elektrische haarden.

Bio-ethanol branders

Een aparte categorie zijn de bio-ethanol haarden. Eenvoudig te plaatsen en hier is zelfs geen stopcontact voor nodig. Deze haarden zijn verkrijgbaar in diverse maten en modellen. Deze kunt u inbouwen in een meubel of bijvoorbeeld een strakke ombouw. Ons assortiment bio-branders bestaat uitsluitend uit haarden van de topmerken Planika en Xaralyn. Deze behoren tot de veiligste haarden op de markt.

bio-ethanolhaard

Gashaarden als sfeerhaard

Gashaarden zijn bij uitstek de haarden die worden gezien als echte sfeerverwarming. De bediening is eenvoudig, vaak met afstandsbediening, en de haard is bijzonder sfeervol. De nieuwste gashaarden hebben een bijzonder vol en levendig vlammenspel. Ze zijn bijna sfeervoller dan een houtkachel! Stelt u zich eens voor, een meer dan 1,5 meter breed vlammenspel in uw woonkamer met de volledige uitstraling van een echt houtvuur. Dit zonder de nadelen van een houtvuur, zoals opslag en slepen met brandhout.

Voor het plaatsen van een ingebouwde haard moeten er vaak vele aanpassingen aan uw woning gedaan worden. Allereerst heeft u een geschikt rookkanaal nodig. Daarnaast moet bij een inbouwhaard de haard ingebouwd worden en vervolgens afgewerkt. Bij een vrijstaand model speelt dit natuurlijk niet mee. Na deze investering heeft u wel een haard die volledig op uw wensen is afgewerkt en eenvoudig in gebruik is. Wanneer u ’s avonds thuiskomt ontsteekt u de haard eenvoudig. Dit kan met de afstandsbediening of bij sommige haarden kan dit zelfs via uw telefoon of via een tablet.

Van vrijstaande gaskachel tot luxe grote inbouwhaard, u vindt altijd de juiste gaskachel in ons assortiment.

Een houtkachel of haard

Voor velen is een houtkachel of houthaard de ware belevenis van een sfeervol vuur. Een romantisch vuur met mooie natuurlijke vlammen en het knisperende geluid van een haardvuur. Dit maakt de houtkachel onverminderd populair. Wanneer u over eigen brandhout beschikt is het ook nog bij uitstek de manier om fors te besparen op uw stookkosten. Om de kachel goed te laten branden is een goed rookkanaal onontbeerlijk. Wanneer u daar niet de mogelijkheden voor heeft of liever niet uw geld daarin investeert, dan kan u beter naar een sfeerhaard zonder rookkanaal kijken.

Binnen de houtkachels is weer een bijzonder groot aanbod. Van een kleine sfeervolle houtkachel om af en toe te stoken tot een grote inbouwhaard die ook warm water levert om de rest van de woning te verwarmen. Bedenk daarom van te voren goed wat u voor ogen heeft. Wilt u in uw volledige warmtebehoefte voorzien of wilt u alleen op zondagmiddag af en toe een houtkachel opstoken met een gezellig vuur?

Bij HaardenExpress hebben we een enorm aanbod houtkachels. Het hele assortiment vindt u bij de houtkachels.

Pelletkachels, functionele sfeerhaarden

Bij pelletkachels denkt u niet snel aan een sfeervol haardvuur. Toch zijn de huidige pelletkachels ware sfeermakers. Ze hebben het uiterlijk van een gezellige houtkachel en een vlammenspel wat sterk op een houtkachel lijkt. Dit wordt gecombineerd met de voordelen van een pelletkachel waaronder: goedkoop verwarmen, voor lange tijd zelfstandig branden en eenvoudig rookkanaal. Ook de ontwikkelingen van pelletkachels staan niet stil. Ondertussen is een pelletkachel uitgegroeid tot een unieke combinatie van sfeervol en functioneel verwarmen. Niet zonder reden wordt een pelletkachel vaak ook als hoofdverwarming gebruikt.

Kijk rustig eens rond bij ons volledige aanbod pelletkachels.

Scroll naar boven