goedkope houtkachels

Goedkope houtkachels

Voor weinig geld een leuke houtkachel? Wat zijn de mogelijkheden, waar moet ik opletten en zijn deze houtkachels wel veilig? We helpen u graag bij uw keuze en het is een uitdaging voor ons om u te verassen met een goedkope houtkachel. Dit doen we zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Wat is het aanbod goedkope houtkachels?

Van oorsprong komen de hoogste kwaliteit houtkachels uit de Scandinavische laden. Dan moet u denken aan merken zoals Contura, Scan, Morsø en Jøtul. Kachels die uitblinken zowel in design, gebruiksgemak en vlambeeld. Deze kachels zijn goed regelbaar, gaan vele jaren mee en hebben een efficiënte verbranding. Het nadeel is het prijskaartje dat aan deze kachels hangt, vaak bent u tussen de € 2.000,- en € 3.000,- kwijt voor de aanschaf van een kachel. 

Nu is het aanbod van goedkopere houtkachels de afgelopen jaren sterk toegenomen en komen ook de traditionele merken met eenvoudigere modellen om in te spelen op de behoefte van de consument. Zo hebben we in ons assortiment een mooi aanbod met houtkachels tussen de € 500,- en € 2.000,-. Wilt u een houtkachel aanschaffen onder de € 1.000,-? Bekijk dan eens de goedkope Woodfire houtkachels.

Waarom een goedkope houtkachel kopen bij Kachelplaats?

Wanneer u verder gaat zoeken komt u waarschijnlijk een ruim aanbod goedkope houtkachels uit bijvoorbeeld Oost-Europa en China op de Nederlandse markt tegen. Sommige modellen zijn verrassend goed en hebben een ongeëvenaarde prijs/kwaliteit verhouding. Jammer genoeg is ook een behoorlijk deel van deze kachels van een lage kwaliteit; kachels met een zeer laag rendement, kachels die slordig afgewerkt zijn of waarbij het vuur niet goed regelbaar is. Een ander belangrijk punt is de garantie. Wanneer u uw kachel bij Kachelplaats aanschaft bent u verzekerd van de beste garantie en installatie door experts.

Goedkope Dovre houtkachels

Dovre een fabrikant van hoge kwaliteit gietijzeren houtkachels heeft een paar zeer interessante modellen in haar assortiment. Neem bijvoorbeeld de Dovre 325 CB. Een kachel met een tijdloze uitstraling en een bescheiden vermogen. Dit vermogen past prima bij het oppervlakte van de gemiddelde Nederlandse woonkamer. Daarnaast heeft deze kachel, in tegenstelling tot vele goedkope kachels, een buitenluchtaansluiting. Dit maakt de kachel ook geschikt voor woningen met mechanische ventilatie. Deze kwaliteitskachel heeft u voor de prijs van Chinese kachel.

Overige kosten

Met de aanschaf van de houtkachel alleen bent u er nog niet. Hoe goed de kachel ook is, zonder goed rookkanaal brandt deze niet goed. De invloed van het rookkanaal op het plezier dat u aan de kachel beleeft is erg groot. Met een slecht of niet passend rookkanaal zal het rendement lager liggen, heeft u overmatige rook- en roetontwikkeling en veroorzaakt u overlast voor uw buren. Daarom is het altijd verstandig om u goed voor te laten lichten over welk rookkanaal de beoogde kachel nodig heeft en wat er mogelijk is bij u thuis.

Het aanschafbedrag terug verdienen, hoeveel bespaar ik?

(Laatste update: 19 september 2022) 

De belangstelling voor stoken op hout is onverminderd groot. Want met stoken op hout kan u een forse bedrag op de gasrekening besparen. Rekent u even mee? 

Wanneer men het hele jaar door stookt en dit ook als hoofdverwarming gebruikt, wordt er gemiddeld 8 kuub haardhout per jaar gestookt. Hier nemen we wel mee dat er verantwoord wordt gestookt met een moderne houtkachel en dat de woning goed geïsoleerd is. Een kuub oven gedroogd haardhout kost zo’n € 240,-. Per jaar kost dat dus € 1.920,-. Stel je zou 12 kuub verbruiken – met een minder hoog rendement kachel of slecht geïsoleerde woning – dan kost dit op jaarbasis € 2.880,-.

Volgens Milieu Centraal is het gemiddelde gasverbruik van een huishouden 1239 kuub/ m3 per jaar. Voor 1 kuub gas betaald u € 3,82. Dat is op jaarbasis € 4.732,-

Op jaarbasis kunt u dus tot wel € 2.800,- besparen. Wanneer u een houtkachel gebruikt als bijverwarming dan ligt dit bedrag natuurlijk een stuk lager. Zo verdient u de aankoop van uw houtkachel zeer snel terug, zeker wanneer u voor een goedkope houtkachel kiest.

Scroll naar boven