Morsø houtkachels

Weinigen kennen gietijzer beter dan Morsø. Morsø is bij uitstek de specialist in de fabricage van gietijzeren houtkachels. De unieke combinatie van een prachtig design én kachels van de hoogste kwaliteit maken deze Deense houtkachels zeer gewild. Goede voorbeelden van de typische producten zijn de Morsø 6170 en de Morsø 6140. Uiteraard zijn er ook de klassiekers zoals de Morsø2B.

Resultaat 1–21 van de 52 resultaten wordt getoond

Deense houtkachels

Morsø is een welbekend Deens merk. Onder de Denen is de merknaam een synoniem voor houtkachels. Morsø staat dan ook voor een combinatie van een tijdloos Deens design, met de hoogste kwaliteit gietijzeren kachels. Deze houtkachels bieden dan ook een garantie op jarenlang probleemloos gebruik, gecombineerd als aanwinst voor uw interieur.

Morsø heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een van ’s werelds grootste fabrikanten van gietijzeren houtkachels. Voor de meesten is een Morsø houtkachel veel meer dan een onovertroffen warmtebron. Hij wordt een onmisbaar deel van de woning, een stevig meubelstuk, een betrouwbare vriend. De knetterende houtkachel oefent een magische aantrekkingskracht op ons uit. Dit kan zowel tijdens een regenachtige zomerdag, als tijdens een najaarsstorm of een winterse sneeuwbui.

Geschiedenis van Morsø

De fabriek werd opgericht in 1853 op het eiland Mors. In de eerste jaren werd er van alles geproduceerd uit gietijzer, variërend van kozijnen en herdenkingskruisen tot potten en pannen. Aan het einde van de 19e eeuw was het merk nationaal bekend, met name de kachels waren zeer populair.

In deze tijd begon ook de ontwikkeling van verwarmingssystemen voor grote gebouwen. In 1915 zorgde dit ervoor dat Morsø het verwarmingssysteem voor de Amalienborg mocht leveren. Hiermee werd het merk hofleverancier.

morso 2b

Wat maakt deze kachels bijzonder?

  • Gietijzer – door de hoogwaardige kwaliteit gietijzer is de kachel bestand tegen de wisselende temperaturen. Het gietijzer zal dan ook niet krom trekken door het uitzetten en krimpen van de kachel.
  • Montage zonder lassen – de las in de gelaste kachels is een zwak onderdeel. Deze kachels worden in een pakking gezet en vervolgens vastgezet met schroeven. Dit zorgt ervoor dat de kachel altijd perfect is afgedicht.
  • Gietijzer houdt de warmte langer vast. Daarnaast is het ijzer dikker dan bij plaatstalen kachels. Hierdoor is het zogenaamde “doorbranden” bijna niet mogelijk.
  • Morsø biedt 10 jaar garantie op giet- en productiefouten bij haar kachels.

Morsø houtkachel assortiment

Het brede assortiment van Morsø valt direct op. Het loopt van tijdloze klassieke modellen die al 80 jaar in het assortiment zitten, tot de modernste en strak ontworpen design houtkachels. Verder is er een aanbod inzet- en inbouwhaarden. Zo is er altijd een kachel of haard die aansluit op uw behoeften!

Opvallend aan het aanbod is het grote aantal wandhaarden. Deze hangende houtkachels bieden in veel situaties een prachtige oplossing.

Hieronder een aantal series binnen het assortiment.

  • Morsø 1400 – gezellige compacte houtkachels met een beperkt vermogen.
  • Morsø 2100 – kachel met dubbele deur en een klassiek uiterlijk.
  • Morsø 6100 – elegante en tijdloze kachel met een duidelijke ronde vorm.
  • Morsø 7600 – design houtkachel van een bekende ontwerper.
  • Morsø 8100 – tijdloos ontwerp in 5 verschillende uitvoeringen.

morso 8140

Scroll naar boven