Bellfires dubbele branders - Line Fire en Centre Fire

Bellfires dubbele brander – Line Fire en Centre Fire

Bellfires introduceert de dubbele brander. Hierbij heeft u de keuze uit de Line Fire of de Centre Fire brander. Met de nieuwe dubbele brander wordt een Bellfires haard nog persoonlijker!

Waarom een dubbele brander?

Nog meer mogelijkheden voor persoonlijke haard

Met de Bellfires haarden had u altijd al een grote keuze uit de verschillende uitvoeringen. Zo kon u al kiezen uit verschillende achterwanden en branderdecoraties. Nu kunt u ook kiezen uit een vuur in de diepte (Line Fire) en in de breedte (Centre Fire).

Een vol vuur zonder teveel vermogen

Een gashaard op maximaal vermogen geeft een prachtig vol vuurbeeld. Naast het vlammenspel levert de haard ook fors wat warmte. In een goed geïsoleerde woning, of op warmere dagen wilt u ook kunnen genieten van gashaard met een vol vuurbeeld. Op de momenten dat de warmtebehoefte niet zo groot is kunt u door de dubbele brander het vermogen terug schakelen. Zo loopt het vermogen van de Horizon Bell XXL nu van 7kW tot maximaal 13 kW.

Bespaar op gasverbruik

Met de dubbele brander kunt u zowel het vermogen als het vlambeeld naar behoefte regelen. Met een druk op de afstandsbediening kan het verbruik met 40% worden teruggebracht. Daarnaast kan u zowel bij 1 als bij 2 ingeschakelde branders de hoogte van de vlammen regelen.

Welke branders zijn er?

Wanneer u voor een van de modellen met dubbele brander kiest heeft u de keuze uit 2 type branders, de Line Fire of de Centre Fire.

Line Fire brander

Bij de Line Fire brander zijn 2 branders over de volledige breedte achter elkaar geplaatst. De achterste brander kan u naar behoefte aan- of uitschakelen, hiermee regelt u de diepte van het vuur.

Overwegingen bij een Line Fire

  • Vlambeeld in diepte aan- en uit te schakelen
  • Maximale diepte in het vlambeeld met beide branders ingeschakeld
  • Vuur is altijd over de volledige breedte van de haard
  • Groot bereik qua verwarmend vermogen 
Bellfires dubbele brander line fire schematische weergave

Centre Fire brander

In tegenstelling tot de Line Fire brander wordt de Centre Fire geregeld over de breedte van de haard. In sfeerstand, de laag vermogen stand, brandt alleen het middendeel van de brander. Door beide branders in te schakelen heeft u vuur over de volledige breedte van de haard.

Overwegingen bij een Centre Fire

  • Vlambeeld in breedte te schakelen, van gecentreerd in het midden tot de volledige breedte
  • Vuur over de volledige breedte wanneer beide branders ingeschakeld zijn
  • In sfeerstand brandt in het midden een smal en hoog vuur
  • Maximaal bereik qua vermogen 
Bellfires dubbele brander centre fire schematische weergave

Veel gestelde vragen over de dubbele branders

Het kan zo zijn dat u nog vragen heeft over de nieuwe dubbele branders van Bellfires. Hieronder zijn de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen.

Zijn de haarden met dubbele brander duurder geworden?

Nee, de prijs is gelijk gebleven ondanks dat de dubbele brander complexer is.

Is er nu een stopcontact nodig?

Nee, de gashaard kan nog steeds zonder stopcontact werken, ook de extra gasklep werkt op de batterijen. Het verbruik is niet hoger geworden dan met de oude enkele brander. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om de optionele netadapter te gebruiken.

Kan een bestaande Bellfires haard ook uitgerust worden met een dubbele brander?

Soms kan dit. Bij alle bestaande Bellfires 3 serie haarden kan de enkele brander vervangen worden door een Line Fire of Centre Fire. Informeer naar de mogelijkheden in uw specifieke situatie.

Bij alle overige Bellfires haarden is het niet mogelijk om de enkele brander te vervangen voor een dubbele brander.

Scroll naar boven