Jacobus houtkachels

De JAcobus is een houtkachel van deze tijd. Duurzaam, zeer goede verbranding, hoog rendement, weinig schadelijke uitstoot en zeer eenvoudig te bedienen. Zo blijft bijvoorbeeld door de volledige verbranding de ruit vrij van aanslag en roet. De JAcobus houtkachel kan gestookt worden met iedere houtsoort, dus ook de “lastige” soorten zoals Meranti, Azobe en eiken. Verder voldoet de kachel aan alle belangrijke normen en eisen. Waaronder: EN13240, de DIN+, maar ook de strengste norm in Europa: de Oostenrijkse 15a B-VG. Met een JAcobus houtkachel zit u wel goed.

Resultaat 1–21 van de 36 resultaten wordt getoond

De JAcobus modellen

De JAcobus houtkachel is er in 3 verschillende uitvoeringen, ieder met zijn eigen maximale vermogen. Het maximale vermogen loopt van 7kW bij de kleinste uitvoering, tot 14kW bij de grootste. Iedere uitvoering heeft zijn eigen range aan vermogen, afhankelijk van of u veel of weinig hout stookt. Zo kan de JAcobus 6 een vermogen leveren tussen de 3,5kW en de 7kW. Voor de JAcobus 9 ligt dit tussen de 5 en 10 kW en voor de JAcobus 12 tussen de 8 en 14kW.

Ook de JAcobus is uitgevoerd met zowel een boven- als achteraansluiting. Hiermee kan u de kachel altijd op de gewenste manier plaatsen. In vergelijking met de JAnus is er een belangrijk verschil, bij de JAcobus is er de mogelijkheid om een buiten luchttoevoer aan te sluiten. Deze is optioneel verkrijgbaar.

De kachel wordt voor het lakken gestraald. Voor de lak is een zwart-antraciete kleur gekozen. Iedere houtkachel wordt met een extra spuitbus lak geleverd, zo kan de rookgasafvoer in de juiste kleur gespoten worden of om later eventueel kleine beschadigingen weg te werken.

Overzicht van de JAcobus modellen

Model Capaciteit (indicatie) Afmetingen (HxBxD) Rookgasafvoer Ød (mm) Hart pijp tot vloer h1 (mm) Hart pijp tot achterkant kachel h2 (mm)
JAcobus 6 Tot 120m3 78x52x39 cm 130 625 120
JAcobus 9 100-160m3 78x62x39 cm 150 625 120
JAcobus 12 140-250m3 78x72x39 cm 150 625 120

De JAcobus of de JAnus?

De JAnus is al vele jaren een bijzonder populaire houtkachel. Nu is er een nieuw model: de JAcobus. Voor deze kachel is gebruik gemaakt van de modernste techniek. Ten opzichte van de JAnus houtkachel heeft de JAcobus een aantal voordelen. Hieronder bespreken we de belangrijkste verschillen tussen beide populaire houtkachels.

  • Hoger rendement – waar het rendement van de JAnus nog rond de 70% was is het rendement van de JAcobus rond de 80%. Dit zorgt voor meer warmte uit dezelfde hoeveelheid hout.
  • Schonere verbranding – door een hogere verbrandingstemperatuur en verbeterde luchtstromen in de kachel, is de uitstoot van schadelijke stoffen teruggebracht. Dit is terug te zien in de reductie van de CO en de fijnstof uitstoot.
  • Betere warmteafgifte – door de hogere verbrandingstemperatuur en het toevoegen van extra ribben is de warmteafgifte van de JAcobus verbeterd.
  • Schonere ruiten – de verbeterde verbrandingstechniek zorgt ervoor dat de ruiten langer schoon blijven.
  • 1-knopsbediening – met 1 enkele schuif wordt de kachel bedient. Deze regelt de volledige zuurstofvuur voor de verbranding.
  • Externe luchttoevoer – Dit maakt de kachel niet alleen geschikt voor de moderne en goed geïsoleerde woning, maar ook voor woningen met een warmte-terug-win (WTW) of balans ventilatiesysteem.
  • Levenslange garantie – op al het staalwerk, laswerk en hang- en sluitwerk wordt een levenslange garantie gegeven.

Scroll naar boven