Elektrische haarden inbouw

Een elektrische haard plaatsen in een bestaande situatie? Of sfeervol combineren met een schouw? Dan zoekt u een inzethaard, ook wel inbouwhaard genoemd. Dit type haard plaatst u eenvoudig, steekt de stekker in het stopcontact en u heeft een sfeervolle aanwinst voor uw woning. Kachelplaats heeft een ruim aanbod van dit type haarden. Van losse inzethaarden tot complete haarden met schouw. Het aanbod bestaat uit haarden van de merken Dimplex en Faber.

Resultaat 1–21 van de 326 resultaten wordt getoond

De keuze voor een elektrische haard is vaak een duidelijke. De voordelen zijn bijzonder groot: de installatie is bijzonder eenvoudig, de haard heeft geen rookkanaal nodig, de haarden zijn betaalbaar en tenslotte is het vuurbeeld bijna echt. Bij de nieuwste generatie haarden is het vuur levensecht geworden, de vlammen lijken te dansen compleet met de daarbij horende rook.

Om het juiste type inzethaard te kiezen is het belangrijk om een aantal vragen te beantwoorden. Hieronder helpen we u de juiste haard te kiezen.

Wel of geen verwarming?

Een vraag die vaak speelt is of u moet kiezen voor een haard met met of zonder extra verwarmingsmogelijkheid. Sommige modellen hebben de mogelijkheid om te verwarmen met een maximaal vermogen van 2kW. Voor de meeste situaties is dit onvoldoende vermogen om als hoofdverwarming te dienen. Wel zorgt deze warmte voor nog wat extra beleving.

Inzethaard met of zonder achterwand?

Een andere keuze die afhangt van hoe u de haard wilt plaatsen is of u wel of geen achterwand wilt plaatsen. Wanneer de haard ingebouwd wordt in een bijvoorbeeld een schouw dan is een achterwand nodig. Deze wanden zijn in vele soorten leverbaar, van vlak zwart metaal, zwart spiegelglas tot een wand met steenmotief.

Wanneer de inzethaard vrij geplaatst in een doorkijk situatie dan is een achterwand niet nodig. Wel moet u dan kiezen voor een haard met een zogenaamd 3D vuureffect. Zowel Ruby Fires als Faber hebben haarden in het assortiment met een prachtig ruimtelijk effect. Deze haarden werken door licht te projecteren om hele kleine waterdruppeltjes.

Combineer de inbouwhaard met een schouw

Een groot aantal van de inbouwhaarden kunnen direct in een schouw geplaatst worden. Door de combinatie met schouw heeft de haard direct een warme en gezellig uitstraling, ook wanneer de haard niet brandt. Het aanbod aan schouwen en ombouwen is ruim. Van eenvoudig MDF model, klassieke schouw uit kunststeen tot luxe en grote schouw uit natuursteen. Zo is er altijd een schouw die precies aansluit op uw wensen.

Daarnaast is een groot aantal haarden ook leverbaar als hangende of vrijstaand model. Zo zijn de mogelijkheden om de haard te plaatsen nog ruimer. Alle elektrische haarden hebben het voordeel dat de installatie bijzonder eenvoudig is, een kwestie van alleen de stekker in het stopcontact steken.

Scroll naar boven