Dimplex Optimyst

Met de Dimplex Optimyst sfeerhaarden is het einde van het platte vuurbeeld in de elektrische haarden in zicht. Deze serie heeft een 3-dimensionaal vuurbeeld met rookeffect ontwikkeld. Het ‘vuur’ in de haarden met de Optimyst technologie bestaat uit unieke vlampatronen en waternevel met een vrije beweging in de lucht eromheen. Nog nooit brandde elektrisch vuur zo realistisch!

Resultaat 1–21 van de 33 resultaten wordt getoond

Alleen water en stroom nodig

Deze haarden hebben niet veel nodig om revolutionaire vlammen te creëren. Een gevuld waterreservoir, LED verlichting en een verdamper is namelijk al genoeg. Dit uiterst realistisch vuurbeeld is nauwelijks te onderscheiden van ‘echt’ vuur. Het bijzondere vlameffect van de Dimplex Optimyst serie wordt gerealiseerd door een ultra-fijne waterdamp te verlichten. In de haarden zitten waterreservoirs, dit water wordt verwarmd. Hierdoor verdampt het, door de bijzondere verlichting geeft dit een zeer realistisch en levendig rook/vlam-effect. Dit alles is te bedienen met de luxe afstandsbediening. Op een vol reservoir brandt de haard 8 tot 10 uur.

Nieuwe generatie Optimyst haarden

Met de introductie van de Cassette 500 en 1000 laat Dimplex zien dat de Opti-Myst haarden nog verder verbeterd kunnen worden. Bij deze nieuwe modellen zijn veel verbeteringen doorgevoerd, zowel in gebruiksgemak als inbouwmogelijkheden.
Deze Cassette-modellen zijn voorzien van LED-verlichting in plaats van halogeenlampen, dit zorgt voor een beduidend lager energieverbruik. De inbouwmogelijkheden zijn vergroot, de Cassette kan nu in zijn geheel uit het inbouwkader getild worden om bij te vullen. De Cassette 500 en 1000 Optimyst hebben naast de bestaande opties ook de mogelijkheid om het reservoir te koppelen aan een vaste wateraansluiting. Hierdoor kan de watertank automatisch bijgevuld worden en is het openen van de haard niet langer noodzakelijk. Dit is de ideale oplossing voor plekken waar de haard veel gebruikt wordt, bijvoorbeeld in de horeca. Ook is deze serie Opti-Myst Cassettes zeer geschikt om aan elkaar te koppelen, het vuurbeeld blijft namelijk doorlopen. Dit geeft de mogelijkheid om iedere gewenste setting te creëren.

Vriendelijk in gebruik

Elektrische haarden kun je plaatsen waar je wilt, oftewel ‘Plug and Play’. Ze zijn milieu- en kindvriendelijk en zijn eenvoudig in gebruik. Hoe echt het vuurbeeld ook mag lijken, het vuur wordt niet warm. Het advies is om de transducer in de haard, afhankelijk van het gebruik, minimaal 1x per jaar te vervangen.

Scroll naar boven