Barbas Unilux

Is er weinig ruimte om een haard in te bouwen? U wilt een houthaard plaatsen in een bestaande open haard? U wilt in een nieuwe situatie een haard plaatsen maar er is te weinig ruimte voor een volledige inbouwhaard? Dan is de Barbas Unilux de ideale keuze. De haarden hebben een minimale inbouwdiepte. Ondanks de compactheid staan de Unilux haarden hun mannetje. Niet zonder reden zijn de Unilux haarden de populairste modellen van de Nederlandse fabrikant Barbas.

Toont alle 13 resultaten

De Barbas Unilux haarden zijn speciaal ontworpen op in een bestaande vuurplaats ingebouwd te worden. Vandaar dat het ook inzethaarden genoemd worden. Ten opzichte van een openhaard is een gesloten haard natuurlijk een stuk zuiniger, veiliger en milieuvriendelijker.

Barbas Unilux inbouwen

Met het ruime assortiment van verschillende modellen en afmetingen is er altijd een model wat past in uw situatie. Daarnaast hebben de haarden de mogelijkheid om te kiezen uit een van de 4 verschillende inbouwkaders. Plaatst u de haard ter vervanging van een bestaande open haard? Wilt u de haard strak inbouwen in een nieuwe situatie? Altijd is er een kader dat past in uw situatie.

Met de vele aansluitmogelijkheden van de Unilux haarden worden de inbouwmogelijkheden verder vergroot. De rookgasafvoer kan op 3 verschillende manieren gemonteerd worden: horizontaal, verticaal en diagonaal. Voor de buitenluchtaanvoer heeft u de mogelijkheid om deze via de onderzijde of via de achterzijde te laten lopen.

Elke haard met eigen afmetingen zodat er voor de meeste open haarden een model is dat er direct inpast. Daarnaast is er een hoekmodel leverbaar. Prachtig om net wat extra zicht op het vuur te hebben. Tenslotte is de Unilux ook verkrijgbaar met aan 3 zijden glas, de Unilux-6 265 en de Unilux-6 270. Het gezellig houtvuur is bij deze modellen vanaf 3 kanten te bewonderen.

Gebruiksgemak

Alle modellen hebben een drievoudige luchtaanvoer. De aanvoer voor de primaire verbranding, één voor de secundaire verbranding, daarnaast ook een derde voor de ruitspoeling: zo blijft de glazen ruit helder en is er altijd te genieten van het vuur.

Barbas Unilux samengevat

  • inzethaard, ideaal om een bestaande openhaard te vervangen
  • vermogen tussen 2 kW en 13 kW
  • verschillende afmetingen, zo is altijd een passend model
  • compact ontwerp
  • drievoudige luchtaanvoer
  • 4 verschillende inbouwkaders
  • nu ook met de mogelijkheid voor buitenluchtaansluiting
  • rookgasafvoer kan horizontaal, vertikaal en diagonaal gemonteerd worden

Barbas Unilux vuurzicht en afmetingen

Mocht u opzoek zijn naar een groter model of een haard met meer mogelijkheden? Dan kunt u de Barbas Universal– haarden overwegen.

Scroll naar boven