Barbas Universal

De Barbas Universal haarden zijn al jaren een van de populairste inzethaarden op de markt. Dit is ook niet vreemd, de haarden hebben beperkte inbouwafmetingen, een mooi vuurbeeld en een hoog rendement. In de loop der jaren is er met grote regelmaat een verbeterde uitvoering van deze haarden op de markt gekomen. Zo blijft de Universal voorzien van de modernste techniek. Ondertussen heeft de Barbas Universal-6-serie net zijn intrede gedaan, wederom een grote stap voorwaarts. Hier leest u alles wat deze nieuwe haard u te bieden heeft.

Toont alle 6 resultaten

De nieuwste generatie, de Barbas Universal-6

Deze nieuwe inzethaarden kennen een groot aantal aanpassingen en verbeteringen ten opzichte van de voorgangers. Een van de meest opvallende aanpassing is het verplaatsen van de ventilator. Was de ventilator bij de voorgaande series nog onder de stookbodem geplaatst, bij de Universal-6 is deze aan de achterzijde geplaatst. Dit heeft een aantal voordelen. Zo is de stookbodem nu dieper en anders vorm gegeven. Hiermee is de verbranding verder verbeterd.

Kies uw eigen kader

Een andere in het ook springende aanpassing is dat het nu mogelijk is om de haard met verschillende kaders uit te voeren. U kan het kader kiezen wat het best bij uw sfeer en situatie past. Van modern en strak ogend kader tot een meer klassieke uitstraling. Alles is mogelijk. U heeft keuze uit de volgende 4 kaders:

  • Kaderloos – bij dit kader kan de haard geheel naar eigen inzicht ingebouwd worden. Na het inbouwen is er verder geen kader zichtbaar. Dit geeft de maximale vrijheid om de haard naar eigen inzicht in te bouwen.
  • Klassiek kader – dit kader is vaak de beste keuze om een haard te plaatsen in een bestaande situatie. De haard kan hiermee keurig ingebouwd worden en de randen vallen direct uit het oog.
  • Verdiept kader – voor een moderne uitstraling kiest u dit kade. De 8mm dikke rand rond de haard vormt een geheel met het toestel. Een moderne uistraling waar de haard en de ombouw tot een geheel vormen
  • Inbouw kader – wilt u de techniek aan de onderzijde aan het oog onttrekken? Zoekt u een robuste en stoere uitstraling? Wellicht is dit dan het kader dat u zoekt.

Buitenluchttoevoer

De Universal-6 serie is de eerste houten inzethaard van Barbas met een buitenluchtaansluiting. Hiermee betrekt de haard de benodigde lucht, als het nodig is, direct van buiten of bijvoorbeeld vanuit de kruipruimte. Met name in goed geïsoleerde woningen of woningen met mechanische ventilatie een must. Om dit mogelijk te maken is de deur voorzien van een beter sluitmechanisme, zo is de deur volledig luchtdicht.

Ruime keuze in vermogens en afmetingen

In totaal zijn er zes modellen, met vermogens tussen de 5 en 12 kW. Dus wat het doel van de houtkachel ook zal zijn, waar de haard ook geplaatst gaat worden: er is altijd een model uit deze serie die voldoet.

Barbas Universal met convectiesysteem en ventilator

Elke Barbas Universal-6-haard kan optioneel uitgerust worden met het hoogwaardige convectiesysteem van Barbas. De ingebouwde ventilator zorgt voor een snellere verspreiding van de warmte door het vertrek. In een mum is de hele kamer behaaglijk warm.

Scroll naar boven