Wiking houtkachels

Uw Wiking houtkachel staat voor vele jaren in de woonkamer, waar het zowel als warmtebron als meubelstuk dient. Juist daarom is het van belang om een kachel te kiezen die qua design, stijl en afmetingen bij het interieur past.

Toont alle 11 resultaten

Wiking houtkachels worden ontworpen door Deense ontwerpers en architecten. De ontwerpen lopen uiteen van klassiek tot modern, zowel voor kleinere als grotere ruimtes. Alle kachels zijn zowel leverbaar in het grijs als in het zwart. Enkele kachels kunnen ook uitgebreid worden met speksteen.

Wiking in gebruik

Alle Wiking houtkachels zijn convectie kachels. Een convectie kachel zuigt koude lucht aan via de bodem, om deze vervolgens verwarmd terug de kamer in te laten stromen. Een stralingskachel straalt alleen de warmte de kamer in. Ten opzichte van een stralingskachel is een convectiehaard beter in staat om de gehele kamer te verwarmen.

Wiking Automatic

Alle wiking houtkachels zijn voorzien het Wiking Automatic-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de luchttoevoer automatisch geregeld wordt. Een bi-metaal krimpt of zet uit, afhankelijk van de temperatuur in de houtkachel. De luchttoevoer zal maximaal zijn, wanneer het vuur net aangestoken wordt. Zodra de kachel op temperatuur is zal de luchttoevoer geminderd worden, voor een optimale en schone verbranding. Wanneer het vuur minder wordt gaat de toevoer weer open, om het nieuwe hout goed te ontbranden of om rustig uit te branden. Wiking Automatic zorgt tot 40% meer warmte.

Kwaliteit van Wiking

Wiking heeft meer dan 30 jaar ervaring in de productie van houtkachels. Dit is de beste garantie voor kwaliteit, een aansprekend design en een kachel die functioneel in gebruik is. Daarom geeft Wiking op al haar producten 5 jaar garantie. Verder hebben de kachels een zeer goed geïsoleerde verbrandingskamer gemaakt uit Vermiculite. Vermiculite is een materiaal uit Afrika met een hoge isolatiewaarde. Hierdoor komt de verbrandingskamer snel op temperatuur, waardoor de verbranding vanaf het begin efficiënt en schoon verloopt.

Scroll naar boven