Dovre Sense

De Dovre Sense is een opvallende nieuwe verschijning in het productaanbod van Dovre. Na het succes van de Dovre Vintage volgt de Dovre Sense als tweede serie houtkachels met een moderne uitstraling. De Sense zal vooral mensen met moderne inrichting aanspreken, het verschil aan de buitenkant met de “klassieke” houtkachels van Dovre lijkt bijna niet groter te kunnen.

Toont alle 6 resultaten

Toch is ook de Dovre Sense een echte Dovre houtkachel. Zo is ook deze gemaakt uit de hoogste kwaliteit gietijzer. Dit zorgt voor jarenlang probleemloos stoken en genieten van een sfeervolle houtvuur.

Moderne techniek en opvallende details

Natuurlijk vallen de zachte lijnen en het compacte ontwerp van de Sense direct op. Na de eerste indruk zal u overtuigd raken van de unieke eigenschappen van de Sense. Zo is de deur eenvoudig te bedienen en is het sluitingsmechanisme fraai weggewerkt. Of wanneer u de luchtregeling goed bekijkt valt op dat deze eenvoudig te bedienen is met een enkele luchtschuif.

Een ander mooi detail is de rookgasafvoer aansluiting. Deze is zo ontworpen dat de aansluiting omgedraaid kan worden. Wanneer deze naar boven wijst is de kachel geschikt voor de bovenafvoer. Voor een achterafvoer kan deze eenvoudig omgedraaid worden.

Uitvoeringen en kleuren

Totaal zijn er nu 6 uitvoeringen van de Dovre Sense. De volgende modellen hebben een vermogen van 7kW:

Daarnaast is er nu ook een grotere uitvoering van de Sense. Deze modellen zijn qua afmetingen net een slag groter en hebben een nominaal vermogen van 9kW. Daarmee zijn ze zeer geschikt om een grotere ruimte warm te stoken.

Voor alle uitvoeringen geldt dat deze leverbaar zijn in lak afwerking of geëmailleerd. De lak is in het zwart. Voor de emaille heeft u de keuze uit wit, crème wit, licht grijs of zwart.

Scroll naar boven