, , ,

Dovre 640

 2.577,00

Deze rustieke Dovre houtkachel beschikt over een geisoleerde verbrandingskamer met vermiculite-stenen en een vernuftig secundair verbrandingssysteem. Dit zorgt voor een hoog rendement en een optimale verbranding, hierdoor verstookt u minder hout en draagt u uw steentje bij tot een schoner milieu.


De Dovre houtkachels kenmerken zich vaak door hun klassieke uiterlijk. De 640 hoort zeker binnen deze traditie. Het is een houtkachel die ontworpen is om gebruikt te worden. Over de kleinste details is nagedacht. Dit gecombineerd met kachel uit de hoogste kwaliteit gietijzer zorgt ervoor dat de Dovre 640 garant staat voor vele jaren sfeervol stoken.

Het interieur van de kachel is opgebouwd uit vermiculite-stenen en heeft een geisoleerde verbrandingskamer. Combineer dit met een vernuftig secundair verbrandingssyteem en u heeft een kachel met een hoog rendement en een optimale verbranding. Dit zorgt direct voor meer warmte maar daarnaast is het ook beter voor het milieu, u verbruikt minder hout en de uitstoot van schadelijke stoffen wordt beperkt.

De Dovre 640 heeft 2 deuren. Een aan de voorzijde die ook voorzien is van een ruit en een deur aan de zijkant. De deur aan de zijkant is erg praktisch voor het vullen van de kachel. U kunt hierdoor eenvoudig grote stukken hout op het vuur leggen. De brandkamer is groot genoeg voor blokken hout tot 50cm. De ruit aan de voorzijde blijft langer schoon door het unieke AirWash-systeem van Dovre. Zo kunt u blijven genieten van het schitterende vlammenspel in de kachel.

Ook aan verdere praktische gebruik is gedacht. Zo is er een aparte asladedeur en een vaste stookvloer met ontassingsluik. Het schoonmaken en afvoeren van het as wordt zo erg eenvoudig.

Dovre staat bekend om de emaille afwerking. Ook dat is mogelijk bij de 640. U kunt kiezen uit de standaard antraciet afwerking of een emaille afwerking. Bij emaille heeft u de keuze uit de kleuren: zwart, houtskool, wit/ivoor of majolica bruin. De laaste tijd is met name de witte uitvoering erg populair!

Wanneer u een vergelijkbaar model zoekt met meer vermogen dan moet u zeker naar de Dovre 760 kijken. Wanneer u juist minder vermogen zoekt dan is de Dovre 250 de ideale houtkachel.

Merk

CV aansluiting

Energielabel

Brandstof

Bovenaansluiting

Achteraansluiting

Kleur

, , ,

Rendement

Rookgasafvoer

Type

Vuurzicht

Vermogen

Opties

Opties
  • Emaille crème wit € 968
  • Hitteschild € 109
  • Verstelbare poten zwart € 140
  • Verstelbare poten emaille € 261

Documentatie

Lijntekening 640wd.pdf

Energielabel dovre 640wd.pdf

Dovre brochure 2023 2024.pdf

Dovre 640 gebruikershandleiding.pdf

Scroll naar boven