, , ,

Jotul F 602 ECO

 2.090,00

De Jotul F 602 ECO houtkachel is Jotul’s kleinste gigant. De Clean Burn uitvoering is standaard voorzien van een decoratieve deur met glas. Tevens is deze kachel standaard uitgerust met een kookplaat om bijv. een keteltje water te koken of een stoofschotel te bereiden. Deze Jotul houtkachel is Jotul’s kleinste gigant. De Clean burn uitvoering is standaard voorzien van een decoratieve deur met glas. Tevens is deze kachel standaard uitgerust met een kookplaat om bijv. een keteltje water te koken of een stoofschotel te bereiden.


De Jotul F 602 ECO houtkachel is Jotul’s kleinste gigant met een zeer scherpe prijs. Dit model is in het totaal al meer dan 1 miljoen keer verkocht. Ontworpen in de jaren 30 door de architecten Blakstad og Munthe-Kaas en de gedecoreerd bij de kunstenaar Ørnulf Bast. Dit maakt de Jotul 602 echt een tijdloze klassieker.

Sinds de introductie spreekt deze kachel een grote doelgroep aan. In de loop der jaren heeft dit model vele technische verbeteringen ondergaan. De ontwikkeling gaat dan ook nog steeds door. Om het rendement te verhogen en de schadelijke uitstoot te beperken is dit model tegenwoordig uitgerust met de CleanBurn techniek. Verder is de kachel ook nu standaard voorzien van een decoratieve deur met glas. Tevens standaard uitgerust met een kookplaat om bijvoorbeeld een keteltje water te koken of een stoofschotel te bereiden. Een prachtige tijdloze toevoeging voor uw woning.

Het minimale vermogen van de kachel is net iets meer dan 2kW. Dit lage vermogen maakt de kachel geschikt voor het gebruik in situaties waar er minder warmte nodig is. Bijvoorbeeld in goede geïsoleerde woningen. De moderne verbrandingstechniek zorgt ervoor dat de kachel ook op dit lagere vermogen goed brandt. Wel ontbreekt een buitenluchtaansluiting, de benodigde zuurstof voor verbranding haalt de kachel uit de kamer en niet van buiten. Dit maakt de kachel niet geschikt voor woningen met mechanische ventilatie.

Aansluiten en afwerking Jotul 602

De luchtafvoer kan zowel aan de boven- als achterzijde aangesloten worden. De Jotul F 602 is dus geschikt voor vrijwel alle situaties. Houdt u van gemak en een extra luxe uitstraling? Overweeg van de email-uitvoering in de kleur blauw-zwart. Het email is volledig onderhoudsvrij en behoudt bovendien jaar na jaar zijn uiterlijk. U hebt er geen omkijken naar! Ook het afvoermateriaal is beschikbaar in dezelfde kleur als de kachel.

De huidige Jotul F602 CB is uitgevoerd met een ruit in de deur. Hierdoor heeft u een beperkt zicht op het vuur. Verder is het de CB uitvoering, wat wil zeggen dat de kachel is uitgerust met de Clean Burn techniek voor een optimale verbranding, een hoger rendement en lagere uitstoot van deeltjes. Een van de populaire uitvoeringen van de Jotul 602 is de versie zonder ruit aan de voorzijde maar met een regelbare luchttoevoer aan de voorkant.

Ondanks zijn bescheiden afmetingen passen er grote houtblokken in de kachel. De kachel is niet breed maar wel diep. Deze diepte maakt het mogelijk om houtblokken met een lengte tot 40cm te stoken. Dit scheelt veel werk met het zagen en kloven van het hout.

Merk

CV aansluiting

Energielabel

Brandstof

Bovenaansluiting

Achteraansluiting

Kleur

,

Rendement

Rookgasafvoer

Type

Vuurzicht

Vermogen

Opties

Uitvoering
  • Zwart
  • Bleu Black € 300
Accessoires
  • Extra kookplaat 125 mm – alleen bij achteraansluiting € 120
  • Aansluitstuk voor buitenlucht aansluiting € 95
  • Kit buitenluchtaansluiting Ø80cm € 125
  • Hitteschild zijkant € 73

Documentatie

Maattekening jotul f 602 eco.pdf

Energielabel jotul f 602 eco.pdf

Jotul catalogus 2023 2024.pdf

Scroll naar boven