Vrijstaande pelletkachels

De meest verkochte pelletkachels zijn de vrijstaande modellen. Een pelletkachel past uitstekend bij u wanneer u een bewuste levensstijl heeft. Het rendement van een pelletkachel ligt veelal boven de 90%. Ze worden thermostatische geregeld, net als een CV en kunnen vele uren autonoom branden.

Resultaat 1–21 van de 34 resultaten wordt getoond

Het aanbod vrijstaande pelletkachels is enorm. Op basis van uw situatie en wensen komt u vaak al snel tot beperkte selectie. Waar moet u aan denken?

Kooptips voor vrijstaande pelletkachels

  • Pelletkachels zijn er in vele vormen en maten. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende bekledingen in vele kleuren. Kiest u voor de stalen zijkanten? Of gaat u voor het natuurlijke materiaal speksteen? Keramiek is ook populair en is leverbaar in vele kleuren.
  • Wees bewust van de plaatsing van de afvoer. Bij de meeste modellen is deze geplaatst aan de achterzijde. Het kan zijn dat u in uw situatie liever een boven afvoer heeft. Bijvoorbeeld wanneer de kachel in een bestaande schouw geplaatst wordt.
  • Kiest u voor een vrijstaande pelletkachel met of zonder ventilator? Het voordeel van een kachel zonder ventilator is dat deze stiller is. Het nadeel, deze geeft de warmte minder snel af aan de omgeving.
  • Wist u dat de rookgasafvoer voor een pelletkachel beduidend goedkoper is dan voor een houtkachel? Het verschil kan oplopen tot meer dan € 2.000,-. Dit komt doordat de afvoergassen van een pelletkachel veel kouder zijn dan van een houtvuur. Voor een pelletkachel volstaat een enkelwandige afvoer. Deze kan zelfs als muurdoorvoer geplaatst worden.
  • Naast gewone vrijstaande pelletkachels is er ook een ruim aanbod cv-pelletkachels ook wel hydrokachels of thermokachels genoemd. Naast directe verwarming leveren deze modellen ook nog warm water, bijvoorbeeld om de rest van de woning te verwarmen of voor warm tapwater.
  • Kachelplaats is de expert op het gebied van pelletkachels. Graag helpen we u bij het maken van uw keuzes. Wanneer u vragen heeft kunt u ons altijd bellen op 038 – 760 06 26 of bent u altijd van harte welkom in onze showroom.

Scroll naar boven