, , ,

Contura 556 Style

 3.895,00

De nieuwe Contura 556 Style is de nieuwe kachel van Contura. Het ontwerp kenmerkt zich door de grote zijruiten die u nog meer het gevoel van een open haard geven.


De Contura 556 Style is de nieuwe kachel van Contura. Het ontwerp kenmerkt zich door de grote zijruiten die u nog meer het gevoel van een open haard geven. Hierdoor staat het vuur nog centraler in de kamer. U zal het vuur nog beter zien en ervaren; als u op de bank zit of aan tafel. De Contura 556 kachel is aantrekkelijk vormgegeven, eenvoudig te plaatsen en kan tot 120m2 verwarmen. De Contura 556 heeft een hoger geplaatste verbrandingskamer dan de oorspronkelijke Contura 550. Hierdoor is het ontwerp beter in verhouding en leent de kachel zich uitstekend om tegen een wand te plaatsen.

Deze kachel wordt gemaakt in het Zweedse Småland en straalt een en al vakmanschap uit. De kachel is gemakkelijk aan te steken en reeds enkele minuten brandt deze optimaal.

Contura 556 Style, een gietijzeren of glazen deur

Deze kachel is vernieuwd, het nieuwe model is de Contura 556 Style. Deze is leverbaar met een gietijzeren deur of met een moderne glazen deur. De nieuwe glazen deur geeft de kachel een moderne en strakke uitstraling. Daarnaast zijn beide modellen voorzien van een aantal verbeteringen. Zo zijn de handgrepen strakker in de deur weggewerkt. Verder blijft de handgreep nu koel, het is niet meer nodig om eerst een handschoen aan te trekken voordat de deur geopend wordt. Tenslotte is de bovenplaat herontworpen. Dit maakt de populaire 556 klaar voor de toekomst.

Naast de zwarte en grijze uitvoering is de Contura 556 nu ook beschikbaar in het wit en met spekstenen bekleding. Voor de witte uitvoering geldt dat deze alleen met de nieuwe glazen deur geleverd wordt. De spekstenen uitvoering, de 556 T Style wordt met de gietijzeren deur geleverd en is beschikbaar in het zwart of grijs.

Verer kunt u eenvoudig de kachel aanpassen aan uw eigen wensen en uw interieur. Zo kunt u de kachel voorzien van een houtvakdeur met dempsluiting, een kookplaat of een vrijliggende vloerbescherming van glas. Ook kunt u de kachel richten zodat deze ook op een ongelijke vloer altijd waterpas staat. Juist deze details maken een Contura kachel een van beste houtkachels op de markt.

Gebruik en vuurbeeld van de Contura 556

Het beste kunt u een Contura houtkachel ervaren door deze brandend te zien en te bedienen. Wanneer u eenmaal dit model heeft zien branden dan weet u dat de Contura 556 tot de best brandende houtkachels op de markt behoort. Het vuur is bijzonder goed regelbaar, het vuur is eenvoudig op te stoken en de ruiten blijven lang schoon.

Merk

CV aansluiting

Energielabel

Brandstof

Bovenaansluiting

Achteraansluiting

Kleur

,

Rendement

Rookgasafvoer

Type

Vuurzicht

Vermogen

Opties

Uitvoering:
 • Zwart/Grijs met aluminium bovenplaat
 • Zwart/Grijs met glazen bovenplaat € 80
 • Zwart/Grijs met speksteen bovenplaat € 180
 • Zwart/Grijs speksteen € 1055
Accessoires:
 • Vloerplaten (overleg met adviseur)
 • Kookplaat (alleen bij achteraansluiting) € 101
 • Ventilator automatische temperatuur regeling € 588
 • Soft Close Deur zwart/grijs € 189
 • Draaiplateau incl. roterende kraag zwart/grijs € 750
 • Luchttoevoerset voor draaiplateau € 207
 • Luchttoevoerset € 166

Documentatie

Brochure contura 2020.pdf

Energielabel contura 500 serie.pdf

Handleiding contura_556_style.pdf

Maattekening contura 556 style.pdf

Scroll naar boven