• Showroom in uw regio
  • Scherpe prijzen door eigen import
  • Installatie door heel Nederland en België

Maak nu een afspraak 038 - 760 06 26

BLOG

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt op- en rondom haarden en kachels? Bekijk de blog van Kachelplaats en blijf op de hoogte!

 

Pelletkorrels Kachelplaats  

Wat zijn pelletkorrels?

Pelletkorrels, ook wel houtpellets genoemd, zijn kleine staafjes hout die onder hoge druk zijn samengeperst. Ze bestaan uit fijn, onbehandeld zaagsel en schoon, gemalen resthout wat onder hoge druk samen wordt geperst tot pellets die u allen kent.

De voordelen
Pelletkorrels bieden vele voordelen ten opzichte van andere traditionele brandstoffen als hout, gas of kolen.

Zo bespaart u tot wel 50% op uw maandelijkse energiekosten, kunt u uw woning tot wel 40% goedkoper verwarmen, heeft u een zeer hoog rendement van zo’n 90%, schone verbranding en een lage CO2-uitstoot wat milieuvriendelijker is. Daarnaast heeft u bij aanschaf van een pelletkachel ook nog eens het voordeel van subsidie wat kan oplopen tot wel €500,-.

Certificering
Pelletkorrels die in de Europese Unie worden geproduceerd en een kwaliteitscheck hebben ondergaan zijn te herkennen aan een din+ En+ certificering. Met deze certificering wordt voldaan aan de strengste Europese richtlijnen als het gaat om pelletkorrels.

Alternatief gebruik
Pelletkorrels hebben niet alleen hun stempel gedrukt als warmtebron, steeds vaker zien we deze korrels gebruikt worden bij maneges als bron voor vochtopvang in de paardenboxen of bij de consument, die ze onder andere gebruikt voor vulling in de kattenbak.

Waar te koop?
Om kwalitatief goede pelletkorrels aan te schaffen raden wij u aan gebruik te maken van www.pelletkorrels.nl.

Ook kunt u losse zakken van 10kg. kopen in onze showroom in Kampen.

 


 

Kachelplaats blog  

Bedien je haard met je smartphone of tablet

Diverse elektronica maken steeds meer deel uit van ons dagelijks leven, zo ook de komst van de smartphone en-/of tablet. Ook binnen de haardenbranche wordt steeds meer gebruik gemaakt van de mogelijkheden die uw smartphone of tablet biedt, waarbij u voortaan over de mogelijkheid beschikt om uw haard te bedienen via deze elektronica.

Op dit moment zijn er diverse fabrikanten die ervoor kunnen zorgen dat u met uw smartphone en-/of tablet uw haard kunt bedienen.

Dru
De Control App van Dru maakt de bediening van uw haard met Eco Wave heel eenvoudig. Met de app kunt u de haard aanzetten, hoger en lager zetten en tevens je eigen favoriete vlammenpatroon kiezen! Je kunt kiezen uit drie voorgeprogrammeerde standen: Luxe, Comfort en Spaar en met de stand Custom kan je zelf het vlammenpatroon bepalen. Jij hebt dus volledige controle over het vuur, het vermogen en daarmee de warmte. Daarnaast kun je precies zien hoeveel gas je bespaart ten opzichte van de volstand.

Faber
Faber kwam met de I.T.C. app. Via deze app op smartphone, tablet of computer kan de gashaard worden bestuurd op afstand. Via een wifi verbinding wordt contact gelegd met de brander. De app is voorzien van een comfortabele thermostaatfunctie en een energiezuinige Ecoboost stand. Met deze stand kunt u tot maar liefst 70% besparen op uw energieverbruik. Daarnaast verschaft de app ook handige informatie over de eigenschappen en het verbruik van de haard. Een brandende gashaard kan zo urenlang ook digitaal boeien.

Lux Appcontrol
Met de Lux Appcontrol kunt u uw haard vanaf nu besturen met uw iPhone of iPad. Het Lux Appcontrol pakket bestaat uit 2 modules. De zogenaamde fireplace- en netwerkmodule. De Fireplacemodule wordt op de ontvanger van uw haard aangesloten, de netwerkmodule sluit u via een netwerkkabel aan op uw draadloze netwerk router. U heeft wel een 220V aansluiting nodig bij de haard en router.

Na de installatie download u simpel en gratis de Appcontrole app in de iTunes appstore van uw iPhone of iPad, waarna uw bijvoorbeeld uw haard van onder andere Element4, Wanders, Bellfires, Thermocet of Helex kunt bedienen.

Overig
Ook diverse andere fabrikanten binnen de haardenbranche zijn druk bezig toebehoren te ontwikkelen die speciaal gericht zijn op het eigen assortiment als het gaat om het bedienen van de haard via smartphone of tablet.

Meer weten over het bedienen van uw haard via smartphone of tablet? Neem dan contact op via 038 76 00 626 of info@kachelplaats.nl.

 


 

Haardhout   Wat is geschikt haardhout?

Houtsoorten als essen-, eiken-, berken- en elzenhout hebben de beste eigenschappen voor geschikt haardhout voor uw haard of kachel.

Essenhout: Ideaal voor de openhaard. Taai, hard en elastisch. Brandt traag en geeft goede warmte en een mooi vlammenspel. Zeer geschikt voor wat grotere haarden.

Eikenhout:  Een sterke elastische en harde houtsoort. Brandt traag, met weinig rook en een warme vlam. Minimaal 2-3 jaar laten drogen, liefst langer. Mits goed droog geeft eiken levendige knetterende vlammen.

Berkenhout: Uitstekend haardhout met een zeer schone ontbranding. Hoog warmtevermogen. Vooral ovengedroogd zeer fraai.

Elzenhout: Een lichtere houtsoort. Brandt sneller dan eik en es, en geeft sneller warmte af. Heel geschikt voor accumulerende kachels, zoals speksteenkachels.

Andere houtsoorten als kastanje-, naaldbomen-, populieren-, vuren/grenen-, pallet en tropisch hardhout zijn ongeschikt om goed op te stoken vanwege de eigenschappen die het hout met zich meebrengt.