CV houtkachels

De kosten van aardgas stijgen, daarom wordt het steeds interessanter om te kijken naar alternatieve verwarmingsmogelijkheden. Een houtkachel CV is zo’n alternatief. Dit levert gezelligheid in huis en een besparing op de stookkosten. Daarnaast is dit ook nog eens een milieuvriendelijk alternatief. Zeker met de innovatieve CV-houtkachels die er nu op de markt zijn.

Deze CV-houtkachels leveren een prachtig vlammenspel en zorgen dat de extra warmte gebruikt wordt om water te verwarmen. Dit warme water kan vervolgens gebruikt worden voor warm tapwater of voor verwarming van het huis.

Toont alle 11 resultaten

Kooptips voor houtkachel CV

  • Met de juiste CV-houtkachel kan u vele euro’s aan stookkosten per jaar besparen op uw gasrekening.
  • Kies altijd voor een veilig gekeurde CV-houtkachel, bij voorkeur met zowel een DIN als een CE keuring.
  • Minstens net zo belangrijk als een goed gekeurde kachel is een correcte installatie. Bij een onvakkundige installatie loopt u grote risico’s en kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Erg kan overdruk ontstaan en bijvoorbeeld leidingen kunnen gaan lekken. Het is belangrijk dat er voldoende veiligheidssystemen ingebouwd worden om gevaarlijke situaties te voorkomen.
  • Een CV-houtkachel is een milieuvriendelijk alternatief. Zeker wanneer er gekozen wordt voor een moderne kachel die uitsluitend met droog en schoon hout gestookt wordt.
  • Kies voor een kachel met het juiste vermogen, dit is afhankelijk van de afmetingen van de ruimte en de warmwater behoeft.
  • Meestal is het verstandig om te kiezen voor een CV-houtkachel die een zo groot mogelijk deel van het vermogen gebruikt om water te verwarmen.
  • Let op het nominale vermogen van de CV-kachel. Het maximale vermogen is slechts het piekvermogen en de kachel kan dit alleen voor enkele minuten opbrengen.
  • Met hout is het vaak goedkoper stoken dan met gas. Wanneer het hout 80 euro per kuub kost is het circa 50% goedkoper dan stoken op gas. Uw besparing is natuurlijk nog groter wanneer u over uw eigen hout beschikt.
  • Vaak is het ideaal om een buffervat of boilervat in de installatie op te nemen. Zo profiteert u optimaal van de CV-houtkachel.
  • Wist u dat Kachelplaats ook een demo opstelling heeft staan met CV-houtkachels? Wij staan altijd klaar om u uitgebreid voor te lichten over de mogelijkheden.

CV-kachels: sfeervol, functioneel én duurzaam

Minder stookkosten, meer comfort en sfeer. De nieuwe generatie CV-houtkachels en –haarden zijn een voorbeeld van innovatieve, eigentijdse oplossingen voor een aangename, duurzame leefomgeving.

Misschien denkt u bij een kachel of haard vooral aan sfeer. Niets is immers zo huiselijk en romantisch als een flakkerend haardvuur of de behaaglijkheid van een stralende kachel. Steeds vaker is echter ook de oorspronkelijke functie van een kachel weer van belang: de verwarming van uw huis. Met de stijgende brandstofkosten van vandaag wint de haard – als aanvulling op de CV – zijn positie van essentiële warmtebron gestaag terug.

Toch is die herwonnen positie allesbehalve ouderwets te noemen. Want niet alleen wat betreft design is er veel nieuws. Ook qua functie zijn er tal van innovatieve veranderingen. De moderne kachel werkt steeds vaker niet naast, maar juist samen mét de CV.

 

cv-kachel-altech

De CV-kachel, onderdeel van uw CV-systeem

Vernieuwende technische ontwerpen zorgen ervoor dat de warmte van de kachel of haard optimaal wordt gebruikt, onder meer voor het voor- of bijverwarmen van het water in uw CV-systeem. De kachel als schakel binnen uw centrale verwarming. Dat scheelt aanzienlijk in uw stookkosten! En bovendien pikt het milieu ook een graantje mee. CV-kachels en –haarden geven een hoog rendement en zorgen voor zeer schone verbranding. Ze zijn sfeervol, functioneel én duurzaam.

Volop keuzemogelijkheden aan CV-kachels

De keuzemogelijkheden zijn talrijk. Om te beginnen kunt u kiezen uit een hout- of gasgestookte kachel. Elk heeft z’n eigen charme en voordelen. Misschien kiest u liefst voor stoken op hout, of misschien heeft u liever een gaskachel. Dat is een kwestie van smaak, maar ook van uw persoonlijke situatie. Beschikt u regelmatig over voldoende brandhout – uit uw eigen tuin wellicht – dan is een houtkachel een voor de hand liggende oplossing. Er zijn echter ook andere afwegingen die een rol spelen. Een houthaard stelt andere eisen aan de wijze waarop lucht wordt toegevoerd en de positie van het rookkanaal dan een gashaard. En zo zijn er nog andere elementen die van invloed zijn op uw keuze. Vraag daarom altijd advies aan een deskundige leverancier. Globaal kunt u kiezen uit de volgende types CV-haarden:

Een warm bad uit de kachel

Doordat de CV-kachel integraal deel uitmaakt van uw CV-systeem, komt de warmte uw hele huis ten goede. En dat niet alleen: afhankelijk van uw systeem zorgt de haard of kachel ook voor de verwarming van bad- en douchewater.

Innovatief en veilig

Technisch gezien zijn deze CV-kachels eveneens innovatief. Diverse voorzieningen zorgen ervoor dat de kachel optimaal efficiënt en veilig werkt. Sensoren, schakelaars en pompen garanderen een doelmatig gebruik en laten de kachel naadloos samenwerken met de centrale verwarming.

Als u wilt besparen op uw stookkosten en belang hecht aan duurzaamheid, maar niet wilt inleveren op sfeer en behaaglijkheid, dan is een CV-kachel of CV–haard een uitstekende investering.

Scroll naar boven